Äänestä ydinvoima historiaan – viisi syytä

Ympäristöjärjestöt käynnistivät tänään Äänestä ydinvoima historiaan –kampanjan. Kampanjassa suomalaiset sitoutuvat äänestämään ensi eduskuntavaaleissa 2011 kansanedustajaa, joka äänestää eduskunnassa ydinvoiman lisärakentamista vastaan. Kampanja jatkuu eduskunnan ydinvoimaäänestykseen asti.

Ympäristöjärjestöt tempaisivat Senaatintorilla
Ympäristöjärjestöt tempaisivat Senaatintorilla

Ohessa viisi syytä sanoa ei ydinvoimalle:

1. Ydinvoiman lisärakentaminen tähtää sähkön vientiin
2. Ydinvoimalla ei juuri vähennetä päästöjä
3. Ydinvoimaan liittyy aina riskejä
4. Kestävät energiaratkaisut tuottavat työpaikkoja
5. Ydinvoiman rakentaminen nostaa suomalaisten sähkölaskuja

Siinä missä viime vuoden aikana uusiutuvien energialähteiden lisäys on ollut kymmeniätuhansia megawatteja, on ydinvoiman kapasiteetti kasvanyt pyöreät nolla megawattia.

Ne, jotka kaikesta huolimatta edelleen pohtiva ydinvoiman lisärakentamista, voivat pohtia, mitä tarkotitaa 100 000 vuotta poliittista vastuuta ydinjätteistä. Ensimmäinen sukupolvi ilmaiseksi, lopuista ei väliä. Äänestäisitkö sinä moista ehdokasta?

Kansalaistoiminta osana ajan ja elämän hallintaa sekä verkkovaikuttamista:

Ajatuspaja Kansalaisfoorumin lehdessä julkaistiin tänään oheinen kirjoitukseni: Kansalaistoiminta osana ajan ja elämän hallintaa. Ehkä tuossa on hyviä vinkkejä itse kullekin järjestötyön parissa tai luottamustehtävissä raatavalle.

Ohessa myös viime viikon pohdintaa kansalaisvaikuttamisesta verkossa Oranssin Valvomo-hankkeen seminaariin yhteydessä: Kansalaisaktiivisuus verkossa.

2 kommenttia artikkeliin ”Äänestä ydinvoima historiaan – viisi syytä”

  1. Ydinvoima kuitenkin vähentää päästöjä jonkin verran. En ymmärrä miksi tämä pitäisi lukea syyksi olla käyttämättä sitä. Päinvastoin! Samoin tuulivoimaa tuetaan 50% hinnasta. Se vasta nostaakin sähkön hintaa!

    Vastaa

Jätä kommentti