Harva viime kauden suomalaismeppi ajoi ympäristöasioita

Perjantaina olin puhumassa ilmastopolitiikasta Satu Hassin ja Liisa Jaakonsaaren järjestämässä eurovaalitilaisuudessa Vanhalla ylioppilastalolla. Edellisenä päivänä Suomen luonnonsuojeluliitto julkaisi arvion Suomen euroedustajien ympäristökäyttäytymisestä.

Valitettavasti vain harva Euroopan parlamentin suomalaisedustajista selviää kunnialla ympäristöä koskevasta tarkastelusta. Euroopan parlamenttiin vuonna 2004 valituista mepeistä vain Satu Hassi, Paavo Väyrynen, Henrik Lax, Riitta Myller ja Esko Seppänen läpäisivät Suomen luonnonsuojeluliiton tekemän, parlamentin ympäristöäänestyksiä koskevan testin.

Suomalaisten europarlamentaarikkojen ympäristöarvosanat:

Kiitettävä: –

Hyvä: Satu Hassi

Tyydyttävä: Henrik Lax, Riitta Myller, Esko Seppänen, Paavo Väyrynen

Välttävä: Lasse Lehtinen, Reino Paasilinna, Kyösti Virrankoski

Heikko: Ville Itälä, Anneli Jäätteenmäki, Piia-Noora Kauppi, Eija-Riitta Korhola, Alexander Stubb, Hannu Takkula

Lisätietoja ja taustat: Harva viime kauden suomalaismeppi ajoi ympäristöasioita

Jätä kommentti