Eroa Anttila! – Tanska kieltää kettutarhauksen

En voi hyväksyä ministeri Anttilan välinpitämättömyyttä saimaannorpan suojelussa. On sietämätöntä, että muutaman yksittäisen harrastuskalastajan etua vaalitaan sen kustannuksella, että Pandaakin uhanalaisempi laji uhkaa hävitä maapallolta sukupuuttoon. Ministeri voisi ajatella sekä Keskusta-puoueen että saimaannorpan parasta ja erota tehtävästään, jotta suojelussa päästään eteenpäin.

Lisätietoja Suomen luonnonsuojeluliiton kampanjassa: Pelastetaan edes Norppa!

Animalian tiedotteen mukaan Tanska kieltää kettutarhauksen 8-15 vuoden siirtymäajalla.  ”Euroopan maista Iso-Britannia, Sveitsi, Bulgaria, Itävalta ja Kroatia ovat lopettaneet tarhauksen kokonaan. Hollannissa kettu- ja chichillatarhaus on kielletty. Myös Ruotsissa hyvinvointivaatimukset ovat niin korkeat, että kettutarhaus on käytännössä loppunut”, todetaan Animalian tiedotteessa.

”On ikävä todeta, että Suomi on selvästi tippunut eettisten maiden kelkasta ja pyrkii jopa vaikeuttamaan muiden maiden pyrkimyksiä edistää turkiseläinten hyvinvointia ”, huomauttaa Animalian tiedottaja Eeva Suhonen

Tässäkin asiassa ministeri Anttilan olisi aika tehdä johtopäätöksiä, muuttaa linjaansa ja lopettaa kuolemanleirit Suomessa.

Jätä kommentti