Ban Ki-moon, Kaapin paikka, TEM ja Hyvinkää

Olin aamulla Kalastajatorpalla tapaamassa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonia. Puheenvuoroni löytyy täältä, YK-liiton juttu aiheesta täältä ja Helsingin Sanomien tekemä uutinen täältä: YK:n pääsihteerin ilmastolausunnot pettymys luonnonsuojeluliitolle. Kalastajatorpalla annoin haastatteluja Helsingin Sanomien lisäksi mm. Nelosen uutisille ja Almamedialle.

Ban Ki-moonin puheenvuoro ja vastaukset kysymyksiin olivat jokseenkin laimeita verrattuna YK-liiton puheenjohtaja Jutta Urpilaisen avaukseen ilmastopolitiikan tärkeydestä ja viherelvytyksestä. On kuitenkin hienoa, että YK:n pääsihteerin agendalla ilmastopolitiikka on yksi kaikkein tärkeimmistä kysymyksistä tänä päivänä. Ainoaksi konkreettisesti saldoksi tapaamisesta jäi kaikesta huolimatta Ban Ki-moonin jakama Seal the deal -kampanjamerkki.

Päivällä YLE Radio 1 lähetti Kaapin paikka -ohjelman, jossa keskustelimme Annukan kanssa häiden järjestämisestä. Ohjelma on kuunneltavissa täältä. Puhuin lähetyksessä heteronormatiivisuutta ja monoamorian hegemoniaa murtaakseni mm. kumppanista ja vegaaniseksuaalisuudesta.

Iltapäivällä istuin työ- ja elinkeinoministeriössä EU:n energia- ja euratom -jaoston kokouksessa. Asialistalla olivat mm ydinturvadirektiivin neuvottelutilanne, EU:n energiatehokkuuspaketin energiamerkintä ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivi sekä autorenkaiden energiatehokkuus.

Illaksi suuntasin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin piirihallituksen kokoukseen Hyvinkäälle. Junamatkalla annoin vielä pitkän haastattelun Itä-Savon sanomille ja Länsi-Savolle kansainvälisesti ilmastopolitiikasta.

Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin kokousta pidimme luontokoulu Pikkutikassa. Samalla reissulla oli myös mahdollisuus vierailla hienoilla perinnemaisemakohteilla. Kiitos Yrjö Ala-Paavolalle hienoista järjestelyistä ja vieraanvaraisuudesta!

Jätä kommentti