9.5.2009: Partiolaisille ilmastonmuutoksesta

Lauantaina pyöräilin urbaaniin karavaani- ja telttailukylään eli Rastilan leirintäalueelle. Telttailualueelta voi vilkutella vieressä olevien kerrostaloasukkaiden parvekkeelle ja ihastella metron kulkua. Mainio paikka. Itse olin paikalla kuitenkin puhumassa Partiolaisten Scouts of the World -löytöretkiviikonlopun tapahtumassa.

Parin tunnin luennon ja keskustleun aikana eniten keskustelua herätti mitä ilmastoystävällisiä valintoja kukin voi itse tehdä. Varsinkin kodin energiavalinnat ja ruokavalio pohditutti kovasti. Jouduinkin selittämään, että vegaanikin voi syödä ravitsevaa ja energiapitoista ruokaa sekä harrastaa jopa liikuntaa.

Esimerkiksi kuluneen viikon aikana kävin viisi kertaa juoksemassa (yhteensä 55 km) ja pyöräilin 86,5 km. Tänä vuonna olen juossut jo yli 900 km. Sen sijaan pyöräily on jäänyt vähemmälle ja kilometrejä on kertynyt vasta vähän yli 1150 km. Kesällä pyöräilykilometrit kuitenkin tyypillisesti lisääntyvät.

Jätä kommentti