13.5.2009: Ydinvoimapiknik Säteilyturvakeskuksen edessä

Tiistaina (12.5.) heräsin Joensuussa aamulla klo neljä ja hyppäsin klo 5.10. lähtevään Pendoliinoon kohti Pasilaa. Junamatkailu on superkivaa. Silloin on aikaa relailla, pohtia ja tehdä juttuja. Aamupäivällä istuin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistokokuksessa ja lounaalla kävimme Annukan kanssa hääpäivän kunniaksi Silvopleessä.

Alkuillasta Kalevan toimittaja Markku Heikkinen kävi haastattelemassa minua tulevaa kirjaansa varten kansainvälisestä ilmastopolitiikasta. Suomalaisista toimittajista Heikkinen on varmasti yksi parhaiten kansainväliseen ilmastopolitiikkaan perehtyneitä henkilöitä. Itse tapasin hänet ensimmäisen kerran Poznanin ilmastokokouksessa viime joulukuussa. Todella asiansa osaava kaveri!

Keskiviikkona (13.5.) pidimme palaveria Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin työntekijäiden kanssa tulevista kuvioista. Päivän mittaan kirjoittelin myös artikkeleita seuraavaan Luonnonsuojelijalehteen. Lounaalla piipahdimme Anna-Stiinan ja Annukan kanssa Kauppatorin kauppahallissa. Siellä on sellainen ihana ihminen, joka myy itse tehtyä kotiruokaa. Kaikki vegaanista – ja ihan superherkullista!

Harmikseni en ehtinyt Janne Björklundin kanssa ydinvoimapiknikille Säteilyturvaeskuksen eteen Herttonimeen. Meno oli kuitenkin kuvista päätellen mitä parhainta.

Olkiluodon ydinvoimatyömaalla ongelmat sen sijaan jatkuvat:
Olkiluoto 3 -pilottireaktorin ongelmat jatkuvat – rakentaminen keskeytettävä lopullisesti

Huonoja uutisia myös Joensuusta. Poliisi oli yllättäen tyhjentänyt väen talon valtauksen. Typerää kaupunkipolitiikkaa. Tila olisi ollut mitä loistavin avoimeen kulttuuri- ja kansalaistoimintaan.

Jätä kommentti