19.1.2009: Demokratiakriisi?

Aamulla osallistuin KANE:n demokratiatyöryhmän kokoukseen. Kokouksessa käytiin läpi työryhmän tuottamaa taustapaperia demokratia-asiakirjaa varten. Keskustelu oli monipuolista ja innostavaa. Esimerkiksi SLU:n Juha Heikkalalla on todella teräviä kiteytyksi kansalaisyhteiskunnan tilasta siinä missä oikeusministerion demokratiayksikön vetäjä Sari Aalto-Matturi on hyvin kartalla eri kysymyksistä. On ilo päästä näiden henkilöiden kanssa keskustelemaan samaan pöytään!

Ruokakriisin, talouskriisin ja ilmastokriisin ohella voidaan puhua myös demokratiakriisistä. Näyttää siltä, että äänestämisen perinne Suomessa on murtumassa. Samalla järjestötoiminta on vahvassa murroksessa eikä epämuodollinen kansalaistoimintakaan välttämättä kanavoidu vielä aktiiviseksi yhteiskunnalliseksi vaikuttamiseksi. Haasteita riittää.

Innostavan kokouksen jälkeen pyöräilin Asokan sekä Punnitse & Säästä -kaupan kautta kotiin kirjoittelemaan loppupäiväksi ja illaksi taustaselvitystä epämuodollisesta kansalaistoiminnasta liittyen demokratia-asiakirjaan. Syvennyin tekstiin lopulta niin tiukasti, että unohdin käydä kokonaan lenkillä.

HBL julkaisi allekirjoittaneen ja Annukan haastattelun liittyen kulutukseen. Köpstopp. Att handla mer kan ge sämre miljö.

Jätä kommentti