Sunnuntai 6.7.2008 – Reclaim the Streets Kiovassa

Aamulla seikkailimme Kiovassa vesisateessa ja piipahdimme mm. juna-aseman vieressä olleessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Kiova on vehreä ja elävä kaupunki.

Kiovassa metro kulkee syvällä maan alla. Hyppäsimme junaan Universitetin asemalta, jossa on maailman pisimmät yhtenäiset liukuportaat (87 metriä) ja ajoimme Arsenalnan asemalle, joka on maailman syvin (107 metrin syvyydessä).

Aamupäivällä vierailimme luolaluostarissa (Caves Monastery) ihastelemassa paikallisia uskonnollisia tapoja sekä balsamoituja munkkeja. Lounaalla kävimme syömässä Intialaista ruokaa.

Päivällä tunnelmoimme Khreshchatykin aseman liepeillä sekä Maydan Nezalezhnostin aukiolla, joka on tullut kuuluisaksi Ukrainan oranssista vallankumouksesta. Paikan edessä oleva leveä päätie suljetaan joka sunnuntai autoliikenteeltä. Voi kun saman saisi Helsingin Mannerheimintielle. RTS rules!

Kiipesimme portaat ylös pyhän Sofian katetdraaliin. Ylhäältä näkyi hienosti koko upea ja monipuolinen Kiova.

Samalla tapasimme myös Merin ja Laurin sekä heidän paikallisen kaverin Ivanan. Hengailimme hiukan Kiovan vanhassa kaupungissa sekä kävimme katsomassa mm. kukkulalla metsässä sijaitsevaa hautausmaata. Alkuillasta istuimme vielä Nezalezhnostin aukiolla ennenkuin hyppäsimme Odessan junaan.

Jätä kommentti