Maanantai 7.7.2008 – Odessassa Mustan meren rannalla

Odessassa hotelli, johon olimme ajatelleet majoittua, oli purettu. Siispä majoitumme neljän tähden hotelli Frapelliin. Huoneen saimme kuitenkin vasta puolen päivän aikaan, joten ehdimme sitä ennen nauttia pitkää aamiaista, käydä hankkimassa bussiliput Chisinauhun sekä katsastaa kaupungin vähäiset nähtävyydet.

Hyödynsimme myös huoneen tietokonetta ja nettiyhteyttä sekä pesulapalvelua. Tosin oli ehkä hiukan liikaa maksaa 40 euroa siitä, että saimme sukkamme ja kalsarimme puhtaina ja silitettyinä kun homman olisi voinut hoitaa hyvin nyrkkipyykkinäkin.

Iltapäivän ja illan nautimme Mustan meren rannoista. Kävimme uimassa, ihastelimme rantapallon pelaajia sekä pikkupoikia, jotka tekivät tramboliinilla voltteja. Jätteiden käsittelyssä olisi asennekasvatuksen paikka. Rantabulevardilla tyhjät pullot tai luetut lehdet lensivät siekailematta pusikkoon.

Illalla nautimme Odessan vilkkaasta katukulttuurista sekä päädyimme istumaan irkku-pubiin kaikkien muiden ulkomaalaisten sekaan.

Jätä kommentti