Keskiviikko 2.4.2008 – Laulujoutsenen perintö. Suomalaisen ympäristöliikkeen taival

Osallistuin aamupäivällä Suomen luonnonsuojeluliiton ja WSOY:n julkaiseman kirjan (Laulujoutsenen perintö. Suomalaisen ympäristöliikkeen taival) julkaisutilaisuuteen Ateneumissa. Hieno tilaisuus ja hieno kirja.

Liikutuin lähes kyyneliin päätoimittaja Helena Telkänrannan puheenvuorosta, jossa hän teki matkan Suomeen, jossa ympäristöliikettä ei olisi ikinä ollutkaan. Usein ympäristöliikkeen vaatimuksille vastataan ”utopiaa”, ”mahdotonta”, ”ei onnistu ikinä” – ja vain muutaman vuoden tai vuosikymmenen päästä kyseiset vaatimukset ovat integroituneet osaksi jokapäiväistä elämää.

Lisätietoja kirjasta täällä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/uutuuskirja-luonnonsuojelun-kaannekohdista

* * *

Iltapäivällä haastettelin yhtä harjoittelijaa, pidimme Kaarinan, Ursulan ja Maijan kanssa palaveria energia- ja ilmastosektorin tulevista kuvioista sekä luonnostelin Jounille talousvaliokuntaa varten lausuntoa komission ilmasto- ja energiapaketista.

Jyväskylässä vallattu talo tyhjennettiin. Tapahtumia voi lukea ja seurata täältä: http://autonominen-tiedekunta.blogspot.com/ Hyvä, että jotku tekevät. Autonominen tiedekunta julisti valtauksen 1.4. seuraavin sanoin:

Haku päällä!
Squat the University!

Olemme vallanneet 1.4.2008 alkaen Jyväskylän yliopiston kampusalueelta pitkään tyhjillään olleen rakennuksen, entisen erityispedagogiikan laitoksen ”Polaarin”, autonomiseksi yliopisto- ja kaupunkitilaksi. Aiomme rakentaa valtauksestamme itsenäisesti hallitun opiskelija- ja kulttuuritilan. Heti ensimmäisenä päivänä rakennuksessa avautui kansankeittiö ja siellä järjestettiin valtausjuhlat. Ensimmäinen talokokous, valtauksen ylin päättävä elin, pidettiin välittömästi valtauksen jälkeen. Talokokouksiin ovat tervetulleita kaikki autonomisen tiedekunnan ajatuksesta kiinnostuneet. Mukaan pääset yksinkertaisesti vierailemalla talolla.

Yliopisto ja kaupunkitila ovat kriisissä.

Monet urputtavat.
Me teemme.

Tervetuloa joukkoon!

Jätä kommentti