Torstai 3.4.2008 – Kestävä kehitys – pelkkää sanahelinää vai tulevaisuuden todellisuutta

Aamulla annoin pitkän haastattelun Salon seudun sanomiin liittyen hallituksen ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaan. Iltapäivällä osallistuin kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) kokoukseen. (http://www.kansanvalta.fi/Etusivu/Jarjestotjayhteisot/Neuvottelukunta). Asialistalla oli mm. jaostojen perustaminen, toimintasuunnitelma seuraavalle nelivuotiskaudelle sekä yhdistyslain päivittäminen.

KANE:n kokouksesta suuntasin Tampereelle Ekokumppanit Klubi ry:n Tulevaisuus- ja Järjestöklubin järjestämään paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli Kestävä kehitys – pelkkää sanahelinää vai tulevaisuuden todellisuutta. Kiva ja keskusteleva seminaari! Junamatkalla ehdin katsoa läpi myös hiukan liikennepoliittista selontekoa.

Omasta mielestäni kestävä kehitys on suhteellisen tyhjä käsite, joka voidaan määritellä eri lähtökohdista käsin oikeastaan ihan miten vain. Itse yritin paneelikeskustelussa painottaa sitä, että yksilön kannalta keskeisimmät ekovalinnat voi tehdä asumisen, liikkumisen ja ruuan suhteen. Tämän lisäksi olennaista on tietysti yhteiskunnallinen vaikuttaminen, esimerkiksi osallistuminen kansalaisjärjestöjen toimintaan. Sitä kautta vaikutusmahdollisuudet moninkertaistuvat.

Kirjoittelin myös uuden esittelyn Luonnonsuojeluliiton sivuille. Siihen voi tutustua täällä: http://www.sll.fi/yhteystiedot/leo-stranius

Jätä kommentti