Keskiviikko 2.1.2008 – loma takana Punkaharjulla, Retretissä

Uusi vuosi. Uudet kujeet. Takana pitkä loma. Henki ja ruumis täynnä intoa ja energiaa.

Jouluaaton ja joulupäivän vietimme Annukan kanssa Turussa. Oli kiva nähdä Annukan sukulaisia. Erityisen mukavia kulinaristisia nautintoja joulupöydässä olivat pähkinäpullat, merileväkaviaari ja tofukinkku. Tapaninpäivänä matkasimme Joensuuhun tapaamaan omaa perhettäni. Kohtaamiset sujuivat mukavan keskustelun merkeissä. Samalla vierailimme tuttuun tyyliin Wanhassa Jokelassa. Rupattelimme mm. Anuliinan, Tuukan, Kallen, Maijan ja Hanna Kaisan kanssa niitä näitä.

Joensuussa suoritimme hiukan shoppailua. Sain vihdoin hommattua itselleni uudet juoksukengät. Edelliset olivatkin jo 6-7 vuotta vanhat ja takana niillä oli vähintään 5000-6000 kilometria juoksua (yleensä juoksukengät menettävät ominaisuutensa noin 800-1200 kilometrin jälkeen).

Pyhien jälkeen perjantaina (28.12.) matka jatkui Joensuusta Punkaharjulle ja Retrettiin. Ou jee. Meillä oli kaiken kaikkiaan neljä täyttä vuorokautta lomailla ja viettää laatuaikaa (L&A 96H) yhdessä Annukan kanssa vuokratussa mökissä. Luksusta. Kävimme juoksemassa ja tutustuimme upeisiin harjumaisemiin ja metsiin. Nähdäkseen paljon ei todellakaan tarvitse matkustaa kauaksi. Luontopolun varrelta löytyi mm. Suomen pisin puu (Euroopanlehtikuusi, 46,3 m) ja pisin Mänty (40,5 m) – lisätietoja METLAN esitteestä: http://www.metla.fi/metla/esitteet/metsat/punkaharju-luontoreitti-2007.pdf. Kävimme myös Savonlinnassa ja Punkaharjulla. Kauniita paikkoja. Keskustelimme paljon.

Kivaa. Loman aikana sain luettua ison pinon kirjoja (esimerkiksi Ville Ylikahrin toimittama Kuinka maailma muutetaan? Kansalaisvaikuttajan opas, Osku Pajamäen Ahne Sukupolvi, Paavo Arhinmäen Punavihreä sukupolvi ja Jari Sarasvuon Huomiotalous) sekä muita julkaisuja (Maan ystävien ja Teppo Eskelisen Vuosituhattavoitteet – kritiikki ja vaihtoehtoja –vihkosen sekä lyhennelmän Frank Schätzingin Pedot -teoksesta) ja muuta materiaalia (IPCC:n neljännen arviointiraportin kaikki tiivistelmät ja METSO-materiaalia). Lisäksi kävin kahdeksan päivän aikana kuusi kertaa juoksemassa (yhteensä siis 60 km).

Vuoden vaihteen otimme vastaan monitoimihuoltoaseman terassilla polttaen värikkäitä tähtisädetikkuja ja nauttien alkoholitonta valkoviiniä (Inglenook St. Regis – suosittelen!) Aamuyöllä istuimme vielä mökillä takan lämmössä syöden iltapalaa (tofuleipiä) ja saunoen.

Jätä kommentti