Torstai 6.12.2007 – Itsenäisyyspäivän sosiaalihumppaa

Itsenäisyyspäivän hulinoita. Piipahdin keskiviikkona Annalassa Luonto-Liiton pikkujouluissa. Toukolasta pyöräilin vesisateessa keskustaan ja Kansallisteatteriin. Kävimme katsomassa yhdessä Minnan ja Niklaksen kanssa Sofi Oksasen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sofi_Oksanen) näytelmän puhdistus. Esityksessä puhuvat Viron lähihistorian raiskatut naiset. Naisten väkivaltainen ja seksuaalinen hyväksikäyttö toistavat valitettavasti samoja kaavoja eri aikakausina.

Teatterinäytöksen jälkeen suuntasimme Annukan kanssa Marian järjestämiin kotijuhliin. Maria oli tuttuun tyyliin loihtunut nautittavaksi ultraherkullisia vegaaniantimia keskustelun, laulun ja soiton lomaan.

Itsenäisyyspäivän aamuna kävimme Annukan kanssa juoksemassa. Iltapäiväksi suuntasimme Kansallissaliin Heidi Hautalan ja Pekka Haaviston järjestämään itsenäisyyspäivän matineaan. Paikalla oli paljon mukavia ihmisiä sekä hienoa kulttuuriohjelmaa ja hyviä puheita. Erityisesti mieleen jäivät Veera Voiman (http://www.veeravoima.net/) upea laulu, jossa myös yleisö pääsi avaamaan ääntä tuulen ja vesisateen muodossa sekä toimittaja Riikka Kaihovaaran ja professori Teivo Teivaisen mainiot puheenvuorot.

Kansallissalilta suuntasimme Annukan kanssa itsenäisyyspäivän päivälliselle ravintola Kotoon. Hyvän sushin ja keskustelun jälkeen matka jatkui Harrin ja Sallan itsenäisyyspäivän vastaanotolle Eiran rantaan. Valitettavasti emme ehtineet nauttia hyvästä seurasta kovinkaan pitkään, koska matkamme jatkui edelleen Kumpulaan Jukan ja Elinan luokse saunomaan. Kylläpä oli mukavaa.

Jätä kommentti