Torstai 1.11.2007 – Ensimmäinen päivä tutkijana

Tänään oli ensimmäinen työpäivä tutkijana. Seuraavat kolme kuukautta teen väitöskirjaa suomalaisista ympäristöliikkeistä, nuorison kansalaistoiminnasta ja kevytaktivismista. Jatko-opintoja teen Tampereen yliopiston yhdyskuntatieteiden laitokselle pääaineenani ympäristöpolitiikka. Työhuoneen olen kuitenkin järjestänyt itselleni Itä-Pasilasta Allianssi-talosta Nuorisotutkimusseuran (http://www.nuorisotutkimusseura.fi/) tiloista. Työmatka kotoa Käpylästä polkupyörällä on noin neljä ja puoli minuuttia.

Ensimmäisen työpäivän aikana tutustuin Nuorisotutkimusverkoston mainioon ja huippumukavaan porukkaan. Monet ihmiset olivat tosin aiemmista projekteista tuttuja – olen osallistunut muun muassa Nuorisotutkimusverkoston eri julkaisuhankkeisiin (Mitä on tehtävä? -kirja sekä Prekaariruoska ja Smash Asem -julkaisut). Aamupäivän aikana tein itselleni jatkotutkinnon yksityiskohtaisen opinto- ja työsuunnitelman.

Iltapäivällä sukkuloin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla Luonnonsuojelijalehden toimitusneuvoston kokoukseen. Ideoimme lehdelle vuoden 2008 ulkoasua ja rakennetta. Tämän jälkeen kokousputki jatkui ilmastomarssin suunnittelukokouksella. Tarkoituksena on järjestää kansainvälisenä toimintapäivänä (8.12.) Helsingissä ainakin perässähiihtäjien mielenosoitus ja Jyväskylässä toimintaa Keljonlahden turvevoimalaa vastaan.

Ilmastomarssin jälkeen kävimme läpi Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin uuden ympäristönsuojeluasiantuntija Marja Sarpon työnkuvaa sekä Salka Pölläsen vetämää Luonnonsuojeluliiton EU-tiedotusprojektia. Kokousten jälkeen jäimme vielä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin toiminnanjohtaja Ursula Immosen ja luonnonsuojelusihteeri Tapani Veistolan kanssa suunnittelemaan piirin tulevaa syyskokousta.

Illan päätteeksi kävimme Annukan kanssa Käpylän kantakapakassa eli Old Sophiessa keskustelemassa elämästä ja prioriteeteistä sekä siitä, miten pitäisi suhtautua työntekoon kotona. Onko mielestänne siis hyvä tehdä iltaisin ja viikonloppuisin töitä kotona vai pitäisikö mielummin tehdä työt työpaikalla? Lisäksi puhuimme ensimmäisestä päivästäni tutkijana.

Jätä kommentti