Viikonloppu 13.-14.10.2007 – Megapolis ja vegaaniseksuaalisuus

Osallistuin lauantaina Dodon järjestämään Megapolis 2022 -tapahtumaan (http://megapolis2022.org/). Oli ultrainnostavaa nähdä Vanhan juhlasalin äärimmilleen yleisöä vetänyt huippuammattimaisesti toteutettu ympäristöjärjestön tapahtuma. Kiitos Tuuli Kaskiselle ja Aleksi Neuvoselle sekä muille dodolaisille! Tilaisuudessa oli puhumassa mm. Tarja Halonen (puhe löytyy osoitteesta: http://www.tpk.fi/netcomm/news/showarticle.asp?intNWSAID=65940) ja Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Iltapäivän parasta antia (myös aplodien määrästä päätellen) oli sisällöllisesti Osmo Soininvaaran puheenvuoro. Uskallan tämän perusteella lämpimästi suositella Soininvaaran viimeisintä teosta Vauraus ja Aika: http://www.soininvaara.fi/Vauraus_ja_aika_esipuhe.html.

Megapoliksen jälkeen sukkuloimme Annukan kanssa Sallan (http://www.valt.helsinki.fi/blogs/salla/) ja Harrin luokse Eiran rantaan tupaantuliaisjuhliin. Tupa olikin täyttä tuttuja, kavereita ja ystäviä. Hyvän keskustelun ja ruuan merkeissä ilta sujui kuin siivillä.

Sunnuntai kulki perussäädön merkeissä. Valmistelin esitystä seuraavan viikon paneelikeskusteluun Helsingin yliopistolla (aiheenani: Tiedostamisesta toimintaan: Globaali ekologia, miten yksilö voi vaikuttaa?). Lisäksi kirjoittelin blogimerkintää ”menneiden muistelu” – ihan hauska kokemus pohtia ylipäätään sitä, missä menneinä vuosina on ollut sekä muokkasin vieraskynäartikkeliani ”Yksilöllinen kevytaktivismi uuden ekologisen yhteiskunnan perustana.”

Viimeaikoijen yksi parhaimmista blogimerkinnöistä on ollut mielestäni Vapauskaikille blogissa ollut vegaaniseksuaalisuus merkintä: http://vapauskaikille.livejournal.com/2007/10/05/. Vegaaniseksuaali on siis henkilö, joka on kiinnostunut seksuaalisesti vegaaneista. Lainaan tähän suoraan:

”Mutta kiinnostavampaa mun mielestäni on ajatella vegaaniseksuaalisuutta radikaalin genderpolitiikan mielessä. Kohdistamalla mun seksuaalisuuteni henkilön ”sukupuolen” sijasta sellaiseen ominaisuuteen kuin veganismi, mä pystyn (mielestäni) näyttämään koko binäärisen heteromatriisin keinotekoisuuden.” […] ” Kuten veganismia, kukaan ei pysty myöskään performoimaan naiseutta tai mieheyttä siihen lopulliseen voittoon asti. Naiseus ja mieheys olemisen kategorioina asettuvat yhtä hankalasti toteutettaviksi positioiksi kuin veganismikin. Kuten veganismi, myös sukupuoli on loppujen lopuksi tekoja ja valintoja.”

Jätä kommentti