Maanantaina 6.8.2007 – Facebook ja takaisin töihin

Neljän viikon loman jälkeen pääsin taas töihin. Kivaa. Olo lomailun jälkeen oli energinen ja mieli täynnä luovuutta. 13 kilometrin pyöräilytyömatka tuntui suhahdukselta kesän pyöräilyihin verrattuna.

Illalla kävimme Annukan kanssa viemässä lasi- ja metallijätteet kierrätykseen. Ehdimme muutenkin siivota edellisellä viikolla täysiksi käyneitä kaappeja. Nyt on taas tilaa kerätä urbaaneja hiilinieluja eli paperikasoja ja kirjoja lisää hyllyyn.

Viikonloppuna liityin myös mukaan uusiin web 2.0 nettiyhteisöihin – Facebook ja LinkedIn. Mikäli haluaa olla trendeissä kiinni, niin suosittelen katsastamaan: http://www.facebook.com, http://www.linkedin.com/. Mulla on verkkokavereita, siis olen. Olkaa mun kavereita!

Aiheeseen liittyen suosittelen lukemaan vaikka Helsingin Sanomien tämän päiväisen (6.8.) artikkelin: http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Miljardien+arvoiseksi+paisunut+Facebook+ei+ole+kaupan/1135229279055

Iltalukemiseksi tarjoan ja lämpimästi suosittelen näin lomalta paluun kunniaksi kuitenkin Megafonin Helsingin toimituksen poliittisen dokumentin talonvaltauksista ja kaupunkitilaa koskevista konflikteista. Aika tiukkaa tekstiä:

” Ne katkeroituneet kusipäät, jotka nettifoorumeilla kehottavat valtaajia ”menemään töihin” ovat ehkä sittenkin oivaltaneet hyväntahtoisia nuorisopoliitikkoja paremmin, mistä valtauksissa on kyse. Valtaajat eivät halua mennä töihin, koska he tietävät että pääoman komennossa tehtävä työ on aina ”paskaduunia”. He ottavat mieluummin haltuunsa tyhjillään seisovia tiloja ja siivoavat ja kunnostavat niitä rakentaakseen tilaa pääoman orjuudesta vapaalle kanssakäymiselle. Epäilemättä nettifoorumien moralistit ovat nimenomaan katkeria, koska tietävät syntymässä olevan jotain uutta, joka vitut välittää heidän reaktiivisista moraalisista nurinoistaan. Ja jolla yksinkertaisesti on kaikesta moralisoinnista ja kyttäväkivallasta huolimatta paljon hauskempaa kuin noilla elämäänsä väsyneillä mulkuilla.”

”Moralisteille ja muille idiooteille voi vastata tietenkin vain: ”Menkää itse töihin, jos se on teistä niin ihanaa. Meillä on parempaakin tekemistä.” ”

Koko artikkeli osoitteessa: http://megafoni.kulma.net/index.php?art=450&am=1

Jätä kommentti