Maannatai 25.6.2007

Ydinvoimakeskustelu näyttää käyvän edelleen kiihkeänä. Nyt Simon kunta näytti vihreää valoa sille, että mahdollisen uuden ydinvoimalan paikka voisi löytyä kunnan alueelta. Typerykset! Myös Loviisan kaupunki aloittaa uudet neuvottelut maiden myymiseksi saadakseen uuden ydinvoimalan alueelleen. Idiootit!

Kansan Uutisten toimittaja soitteli ja tiedusteli kommentteja viikonloppuna EU:n huippukokouksessa hyväksytystä perustuslakisopimuksesta. EU:n laajuinen kansanäänestys olisi edelleen mielestäni tarpeen. Vain kansanäänestysten kautta EU:n uusi perussopimus saadaan yleiseen keskusteluun ja kansalaisten tietoisuuteen.

Grönlannin jääpeite saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan sulaa kokonaan paljon arvioitua nopeammin. Kysymys saattaa olla pikemminkin sadoista kuin tuhansista vuosista. Sulamista nopeuttaa jään pinnalta halkeamiin valuva sulamisvesi, joka vauhdittaa jäälauttojen liukumista mereen. Jos kaikki Grönlantia peittävä jää sulaa, nousee meren pinta noin seitsemällä metrillä.

Suomen luonnonsuojeluliitto hämmästelee julkisuudessa liikkuneita tietoja, joiden mukaan Helsinki omistaisi Sipoossa useita tuhansia hehtaareita maata. Todellisuudessa Helsinki omistaa haluamastaan Lounais-Sipoosta vain noin 700 hehtaaria maata. Siitäkin yli puolet sijaitsee Sipoonkorven kansallispuistoksi esitetyllä alueella. Lue koko tietode täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/sipoohelsinki

Jarmon ja Akin piti tulla illalla kylään. Molemmat herrat peruivat kuitenkin vierailunsa. Toinen oli polttanut naamansa juhannuskokossa ja toisella oli muita kiireitä. Siispä olimme Annukan kanssa Henrikin luona tekemässä H-juhliin liittyvää kuvagalleriaa. Session päätteeksi kävimme syömässä Ravintola Torissa (http://www.ravintolatori.fi/). Ihan ok. En suosittele. Huomenna lähden taas pariksi päiväksi Budapestiin.

Jätä kommentti