Perjantai 16.3.2007

Taloustutkimuksen teettämän tutkimuksen mukaan kolmannes suomalaisista pitää ilmastonmuutosta tärkeimpänä omaan elämään vaikuttavana asiana. Lähes 70 prosenttia kyselyyn vastanneista asettaa ilmastonmuutoksen kolmelle kärkisijalle, kun heiltä kysyttiin tärkeimpiä omaan elämään vaikuttavia asioita. KTM:n julkaisema tutkimus löytyy täältä: http://www.ilmastonmuutos.info/fi/cfmldocs/index.cfm?ID=1272.

Tutkimus julkaistiin Ilmastonmuutoksen viestintäohjelman (http://www.ilmastonmuutos.info) päätösseminaarissa Helsingissä. Paikalla oli puhumassa myös presidentti Tarja Halonen, jonka puhe löytyy täältä: http://www.presidentti.fi/netcomm/news/showarticle.asp?intNWSAID=61045. Minullekin tuli tilaisuuden kutsu postissa, mutta valitettavasti en päässyt paikalle, koska olin koulutustilaisuudessa Bodomin kartanossa (http://www.nexthotels.fi/kartanomme/bodom/).

Uudenmaan ympäristönsuojelupiirissä otimme kantaa jälleen kerran Sipoonkorven suojeluluun. Tiedote löytyy täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/piirit/piirit2007/luonnonsuojelijat-tuomitsevat-helsingin-viivyttelyn-sipoonkorven-suojelussa. Helsingin kaupungin viivyttely asiassa kummastuttaa. Lisäksi teimme pitkän lausunnon Uudenmaan 1. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta. Lausunnossa kiinnitimme huomiota mm. jätehuoltoon ja jätteenpolttoon sekä nostimme esille suunniteltujen moottoriurheilu- ja ampumaratojen ongelmia. Uhanalla ovat myös laajat yhtenäiset metsäalueet kuten Nuuksio ja erilaiset hiljaiset alueet.

Ehdin pyöräillä kotiin juuri ennen kuin Meri Pukarinen tuli kylään. Istuimme iltaa ja keskustelimme H-projektiin liittyvien juhlien säestyksestä. Kävimme läpi monia eri kappaleita. Ihanaa kun joku osaa soittaa niin hyvin pianoa. Miksi ihmeessä en ole itse opetellut koskaan soittamaan!

Jätä kommentti