Maanantai 12.3.2007

En töiltäni ehtinyt ympäristöjärjestöjen ilmastokoordinaatiokokoukseen Luonto-Liittoon. En päässyt myöskään osallistumaan Hollannin kestävän kehityksen strategian arviointia koskevaan puhelinkokoukseen. Sen sijaan pyöräilin innoissani kevätsumussa Kallioon ja ravintola Säveleen. Keskustelimme Tapio Laakson kanssa vaaleista ja vähän muustakin. Paikalle ilmaantui monia muitakin vihreitä ja joku rkp-läinenkin.

Illalla lueskelin ja kommentoin Annukan tutkimus-artikkelia Suomen KULTU-ohjelmasta. Kiinnostavia havaintoja ja mainiota Hajer- ja Foucault -teoriaa. Näistä tulette vielä kuulemaan lisää.

Lipponen höyryää jälleen energia- ja ilmastopolitiikasta. Hän moittii kovin sanoin sitä, miten vähin tiedoin Suomi liittyi EU:n yhteisiin ilmastotavoitteisiin. Puhemies parka olisi kaivannut ydinvoimaa. Voi ressukkaa. Lipponen ja Energiateollisuus pelkäävät uusiutuvaan energiaan panostamisen vaarantavan kuudennen ydinvoimalan rakentamisen. Päivän lukuvinkiksi voin suositella Lipposelle, Energiateollisuudelle ja kaikille mullekin Heikki Korpelan Viilentäjää.

Jätä kommentti