Torstai 22.2.2007

Osallistuin Lohjan Seudun Ympäristöyhdistyksen järjestämään vaalikeskusteluun. Paikalla oli nimekäs joukko ehdokkaita, ml. kansanedustajat Matti Saarinen (sdp), Antti Kaikkonen (kesk.) ja Christina Gestrin (rkp) sekä Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jussi Patinen (kok.). Itse toimin keskustelun ja tilaisuuden puheenjohtajana Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin edustajana.

Ilmastonmuutos, luonnonvarojen käyttö, kierrätys, jätteenpoltto, uraanikaivokset, liikenne-kysymykset olivat paljon esillä. Lisäksi ehdokkaat saivat tehtäväkseen rutistaa käytettyjä maitopurkkeja kasaan kierrätystä varten. Kiitos paikalliselle ympäristöväelle tilaisuuden järjestämisestä!

Aiemmin päivällä korviin kantautui myös tieto siitä, että Vaasan hallinto-oikeus oli hylännyt Ekokemin jätteenpolttolaitoksen ympäristölupaa koskevan Suomen luonnonsuojeluliiton ja sen Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin valituksen. Illalla viilasimme vielä liiton ja piirin yhteistä tiedotetta (http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/palavatkorahat) asiasta.

Jätä kommentti