Keskiviikko 12.4.

Maanantai ja tiistai ilta kuluvat Tampereella Ruotsin kurssin parissa. Täytyy sanoa, että olen kurssilla täysin pihalla kaikesta. Opettajan mielestä olen pärjännyt kuitenkin hyvin (!) Ensimmäisen kerran elämässäni minulla on todella innostava ja kannustava kielten opettaja. Vaikka en usko pääsevänikään kurssista läpi, päätän kuitenkin jatkaa tunneilla käyntiä. Ehkä ensimmäisen kerran elämässäni olen kiinnostunut kielen opiskelusta. Väitän, että opettajalla on siihen suuri vaikutus. Toki asiaan voi vaikuttaa jonkin verran myös se, että valmistumiseni hallintotieteiden maisteriksi on tästä kurssista kiinni.

Suomen luonnonsuojeluteliiton Energia- ja ilmastovaliokunta järjestävät keskiviikkona keskustelutilaisuuden bioenergian käyttömahdollisuuksista erityisesti liikenteessä Suomessa. Minut on hiukan yllättäen kutsuttu Annukan toimesta tilaisuuden puheenjohtajaksi. Tilaisuus on erinomaisen onnistunut ja kiinnostava. Saan samalla erinomaisen katsauksen bioenergian nykytilaan, sen mahdollisuuksiin sekä potentiaalisiin ongelmiin.

Ympäristöjärjestöt jäävät vielä keskustelemaan virallisen osuuden jälkeen tulevista bioenergiastrategialinjauksistaan. Itse joudun kuitenkin rientämään jo Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin työtalousvaliokunnna kokoukseen loppuillaksi. Eniten keskustelua herättää mahdollinen Ekokemin jätteenpolttohanke Riihimäellä. Käymme läpi myös tulevan liittohallituksen ja kevätvaltuuston esityslistoja.

Illalla ennen nukkumaan menoa keskustelemme Annukan kanssa elämästä ja kaikesta. Viime viikkoina ja päivinä on ollut aikataulujen suhteen aika raskasta. Torstaina lähdemme lomalle Tukholmaan. Pakoon kaikkea. Nauttimaan keväästä ja uusista tuulista.

Jätä kommentti