Maanantai 27.2.

Annukka on saanut Suomen kulttuurirahastolta tukea väitöskirjatyöhön. Tämän myötä meidät on kutsuttu Finlandia-talolle Kulttuurirahaston juhliin. Nautimme Värttinästä, klassisesta musiikista, vanhasta Suomi-filmistä sekä aivojen toimintaa koskevasta esitelmästä. Kun muut siirtyvät virallisen osuuden jälkeen illalliselle Kalastajatorpalle, karkaamme Mikonkadulle nauttimaan tapaksia Barcelonaan. Mannerheimintiellä törmäämme myös Anni Sinnemäkeen, joka on juuri tulossa eduskunnasta tulostamasta runoja.

Illalla kirjoittelen vielä viimeisiä kommentteja kestävän kehityksen strategialuonnokseen. Tuuli Lehtinen on laittanut ehdotuksen ympäristöoikeusasiamiehen perustamisesta. Olen aiemmin päivällä keskustellut myös työryhmän puheenjohtaja alivaltiosihteeri Martti Hetemäen kanssa prosessin etenemisestä.

Jussi Nousiainen lähettää linkin energiansäästöä opettavaan energiasikaan (www.energyhog.org/). Oras on kirjoittanut erinomaisen jutun Voima-lehteen parisuhteesta ilmastonmuutoksen pyörteissä. Kannattaa katsastaa osoitteessa: http://www.voima.fi/content/view/full/1602?PHPSESSID=7f86e93f7ccd3a50cbbfcfc6d94120da

Olen erityisen ilahtunut ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin viikonloppuna antamasta lausunnosta, jossa hän selkeäsanaisesti vaatii liikenteen päästöjen vähentämistä, henkilöautojen ajoneuvoveron porrastamista hiilidioksidipäästöjen mukaan ja biopolttoaineiden osuuden nostamistan EU:n suosittelemalle 5,75 prosentin tasolle.

Jätä kommentti