Viisi huomiota Joensuusta

Vietimme kesäloman viimeisen viikonlopun lasten kanssa Joensuussa.

Lomaa ja vaihtelua tarvitaan, mutta lapsiperhearki on kyllä välillä sen verran rankkaa, että on mukava taas palata työn touhuunkin.

Varsinkin kun saa työkseen tehdä sitä, mitä muutenkin haluaaa tehdä eli olla edistämässä hiilineutraalia kiertotaloutta, jossa luonnon monimuotoisuus lisääntyy.

Ohessa viisi positiivista yllätystä Joensuusta.

Utran saarilla

1. Marjastaminen. Joensuun pohjoispuolelta Kontiolahdella 6-tien varrelta avautuu mahtavat marja- ja sienimetsät. Vaikka itse käyn yleensä marjastamassa lähinnä lähikaupan pakastealtailla, oli nämä metsät niin täynnä marjoja ja sieniä, että on todellakin harmi, kun niitä kaikkia ei millään ehdi poimia.

2. Kansalaisaktiivisuus. Elokuun kesäviikonloppuun mahtui myös mukavasti kansalaisaktiivisuutta. Paikallisten järjestämänä. Pääsin mukaan Hiroshiman uhrien 75-vuotismuistotilaisuuteen ja Rantakylässä järjestettävään lähiöfestariin. Iso kiitos paikallisille kansalaisaktiiveille!

3. Pyöräily. Joensuussa on selvästi panostettu pyöräilyyn viime vuosien aikana. Erityisesti pyöräbaana Joensuun keskustasta joen vartta Rantakylän suuntaan veti vertoja pääkaupunkiseudun pyöräbaanoihin. Pyöräilijä kiittää!

4. Luontomatkailu. Joensuusta löytyy myös hienoja luontokohteita. Esimerkiksi Utran saaret ovat ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde. Erityismaininta ja kiitos reitin lyhyydestä ja esteettömyydestä.

5. Puurakentaminen. Joensuusta löytyy Suomen korkein puutalo. Talossa on 14-kerrosta ja 117 opiskelija-asuntoa. Rakennus sitoo arvion mukaan 1600 tonnia hiilidioksidia. Rakentaminen ei välttämättä ole helppoa ja ongelmia toki on, mutta ehkä puurakentamista pitäisi lisätä ja voimakkaasti eri puolilla Suomea.

Tästä on hyvä ponnistaa taas uusiin kuvioihin! Pidetään yhteyttä.

Jätä kommentti