Aloite retkeilyreittien merkintöjen parantamisesta Helsingissä

Helsingin yksi parhaista puolista on kaupungin upea luonto.

Kaupungin luontoon tutustumista, luonnossa retkeilyä ja luontoharrastamista on tärkeä edistää. Tämä lisää myös ihmisten hyvinvointia.

Jätimme valtuutettu Mai Kivelän kanssa 11.4.2018 aloitteen siitä, että Helsinki selvittää retkeilyreittien parempaa merkitsemistä ja suunnittelee uuden merkityn patikointireitin Sipoonkorven kansallispuistoon.

Ohessa aloite kokonaisuudessaan.

Aloite retkeilyreittien merkintöjen parantamisesta

Helsingin yksi parhaista puolista on kaupungin upea luonto. Kaupungin luontoon tutustumista, luonnossa retkeilyä ja luontoharrastamista on tärkeä edistää.

Kaupungin luonnossa on hienoja reittejä, joiden käyttöä merkitseminen parantaisi. Retkeilyreittien merkitseminen on edullinen tapa edistää kaupunkilaisten sekä turistien luontoon pääsyä, ja näin tukea kestävää lähi- ja luontomatkailua sekä virkistysarvoja.

Erityisesti merkittyä reittiä tarvittaisiin Sipoonkorven kansallispuistoon. Merkitty reitti voisi kulkea esimerkiksi Vuosaaren metroasemalta kansallispuistoon. Reitti yhdistäisi Sipoonkorven metroasemaan sekä merelle ja saaristoon.

Me allekirjoitetut valtuutetut esitämme, että Helsingin kaupunki selvittää retkeilyreittien parempaa merkitsemistä ja konkreettisena toimena suunnittelee uuden merkityn patikointireitin Sipoonkorven kansallispuistoon.

Mai Kivelä
Leo Stranius

Jätä kommentti