Fennovoima ja avoimuus

Miten meniFennovoima kirjoittaa verkkosivuilla pyrkivänsä avoimeen vuoropuheluun eri sidosryhmien kanssa tavoitteenaan luoda avoimuuden ja luottamuksen varaan rakentuva työilmapiiri.

Samaan aikaan työ- ja elinkeinoministeriön pyytämä lisäselvitys koskien uutta kroatialaista omistajaa halutaan pitää kuitenkin salassa.

Kuvittelin, että Olkiluoto 3 –ydinvoimalahankkeessa kaikki mahdollinen on mennyt pieleen, mutta Fennovoima näyttää vievän mokailun ihan uudelle tasolle.

Fennovoima jätti 6.7.2015 työ- ja elinkeinoministeriön pyytämän lisäselvityksen koskien koskien Voimaosakeyhtiö SF:n uutta omistajaa, kroatialaista Migrit Solarna Energija d.o.o:ta, sen emoyhtiötä sekä yhtiön omistajia ja heidän taustatietoja.

Lisäselvitys ei ole kuitenkaan julkinen, koska se sisältää Fennovoiman / Voimaosakeyhtiö SF:n mukaan asianosaisten henkilötietoja sekä kaupallisesti luottamuksellisia tietoja.

Samaan aikaan Fennovoima kirjoittaa vastuullisuudesta verkkosivuillaan seuraavaa:

”Fennovoima pyrkii avoimeen vuoropuheluun sidosryhmien, kuten osakkeenomistajien, työntekijöiden, laitospaikkakunnan asukkaiden, laitostoimittajien sekä viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Fennovoiman tavoitteena on luoda hyvä ja kannustava työilmapiiri, joka rakentuu avoimuuden, tasa-arvoisuuden sekä luottamuksen varaan.”

Tässä tilanteessa olisi kannattanut mielestäni toimia avoimesti. Salailu vain lisää erilaisia huhuja ja epäilyksiä koko hanketta kohtaan. On naurettavaa, että toimittajat ja tavalliset ihmiset joutuvat kaivelemaan lisätietoja bulvaaniksi epäilystä yhtiöstä itse.

Fennovoiman sanat ja teot eivät vastaa toisiaan.

Lue myös tämä:
Fennovoiman hankkeella ei edellytyksiä toteutua

Jätä kommentti