Ympäristöministeriö on sivistysvaltion tunnusmerkki

Smolna ja ympäristöministeriöEduskuntavaaleissa ja hallitusohjelmaneuvotteluiden alla on väläytelty ympäristöministeriön sulauttamista osaksi maa- ja metsätalousministeriötä.

Näin Suomeen tulisi Venäjän mallinen luonnonvaraministeriö. Useimmissa länsimaissa on itsenäinen ympäristöministeriö. Olisi erikoista, että Suomessa ympäristöministeriö lakkautettaisiin.

Suomen luonnonsuojeluliiton yksi tärkeimpiä tavoitteita meneillään olevissa hallitusneuvotteluissa on itsenäisen ympäristöministerin ja ympäristöministeriön säilyminen.

Aloitin itsekin tänään (18.5.2015) viikon päivystämällä Smolnan edessä ja jakamalla Suomen luonnonsuojeluliiton korttia hallitusneuvottelijoille.

Suomen luonnonsuojeluliion kortissa todetaan osuvasti: 

”Suomalaiset ovat luontokansaa. Puhdas ympäristö on Suomen valtti ja kestävän hyvinvoinnin perusta. On välttämätöntä, että ympäristö on yhden ministeriön ja ministerin ykkösasia.

Ympäristöministeriö kuuluu länsimaiseen sivistysvaltioon. Itsenäinen ympäristöministeriö on kansainvälisesti tärkeä viesti.

Ympäristöministeriö on yleisen edun valvoja. Ympäristöministeriö takaa kansalaisille terveellisen ja turvallisen elinympäristön – perustuslain suojaamat oikeudet.”

Lue myös tämä: Mihin ympäristöministeriä ja ympäristöministeriötä tarvitaan?

Jätä kommentti