Joulukalenteri: Luukku 15: Huolehditaan kaikista

Joulukalenterin 15. luukun takaa paljastui tänään kissa! Huolehditaan kaikista. Joululahjaksi koti kodittomalle eläimelle.

Joulukalenteri katsottavissa osoitteessa: www.leostranius.fi/joulukalenteri/

Luukku 15: Huolehditaan kaikista. Joululahja kodittomalle eläimelle.
Luukku 15: Huolehditaan kaikista. Joululahjaksi koti kodittomalle eläimelle.

3 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenteri: Luukku 15: Huolehditaan kaikista”

 1. Sinänsä mukava ajatus, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei eläimiä saa missään tapauksessa ostaa/hankkia lahjaksi. Kodittomalle eläimelle pitäisi voida antaa koti muutenkin kuin jouluna. Turhan moni hankkii eläimen liian lyhyen harkitsemisen jälkeen, ja varsinkin kodittoman eläimen hankkimista pitää miettiä tarkkaan, jos/kun eläimen tausta ei ole tiedossa. Ihan vain sen takia, ettei tule mitään ikäviä yllätyksiä.

  Vastaa
 2. Hyvä aihe , eikä vain joulun aikaan.
  Mikäli oikein ymmärrän, niin eikös tässä olekin kysymys lähinnä hyljätylle tai alkuaan ilman kotia olevalle eläimelle annettavasta lahjasta?! Kokemukseeni perustuen olen sitä mieltä, että eläintä ei pitäisi antaa lahjaksi kuin silloin, kun sille uuden kodin antava on sitä erityisesti toivonut ja voi tutustua siihen itse ennen sen huostaanottoa ja mahdollisesti hakea sen esim.sitä huoltavan luota tai hoitolasta.Vaikkapa monelle vanhukselle kissasta tai koirasta voisi olla iloa ja seuraa.Lapsille on heidän kehityksensä kannalta hyväksi mm.oppia kantamaan vastuuta eläimestä, huolehtimaan toisesta.Eläimelle on kuitenkin oltava tarjolla sille sopivat olot.Ennen yhteistä asumista lähikontakti on tärkeä sekä eläimelle että ihmiselle, siinä saadaan ensivaikutelma tulevasta yhteiselosta.Heitteille jätettyjen tai huonosti pidettyjen ja uuteen elinympäristöön tulevien eläinten kanssa on oltava valtavsti kärsivällisyyttä.Ei kannata heti ongelmien ilmaantuessa antaa periksi.On ymmärrettävä kotia vailla tai aiemmin huonosti pidettyjen eläinten joskus kummallista ja alkuun agressiivistakin käyttäytymistä ,ja suhtauduttava siihen rauhallisen harkitsevasti ja suvaitsevaisesti.Uuden ihmisen/perheen on pystyttävä näyttämään eläimelle olevansa sen luottamuksen arvoinen.On annettava eläimelle aikaa oppia luottamaan uuteen ihmiseen/uusiin ihmisiin sen ympärillä.Ja samalla eläimeen on opittava luottamaan.Hätäileminen ja kiire ei ole hyväksi, vaan on oltava aikaa eläimelle, ja on annettava sen rauhassa sopeutua uuteen olotilaansa.Ja pitää muistaa olla yrittämättä tehdä eläimestä ihmisen kaltaista!Eläimellä ei ole ihmisen käyttäytymistavat!
  Hätätilanteessa olevan eläimen adoptointi voi tapahtua milloin tahansa, mutta tietysti tavanomaisesti joulu herkistää ja auttaa ajattelemaan kaikkia hädänalaisia.Siis miksipä ei tarjota tällaiselle eläimelle koti jouluksi ja siitä eteenpäin.
  Näin ajattelee useassa eläintensuojelujärjestössä aktiivisesti toimiva …ja itse yhden huonosti pidetyn koiran ja neljän kulkukissan adoptoinut, ja monet kymmenet kodittomat kissanpennut hyviin koteihin sijoittanut.

  Vastaa

Jätä kommentti