Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Suurmielenosoitus Kuva Henrik KettunenYK:n päivänä pe 24.10.2014 klo 16 alkaen järjestetään Helsingissä Eduskuntatalolla yhteinen ympäristö- ja rauhanliikkeiden mielenosoitus.

Osana tapahtumaa ympäristö- ja rauhanjärjestöt nostavat esille ajankohtaisia vaatimuksia.

Rauha on uhattuna ympäri maailmaa, myös Euroopassa. Lisäksi luonnonvarojen ylikulutus pahenee. Kaivosbuumin kiihtyessä ja turvehuumassa ympäristöarvot jäävät liiketoiminnan jalkoihin. Kaivosyhtiöt ovat yhteydessä monikansallisiin ydinase- ja muihin aseteollisuuden toimijoihin. Luonnonvarojen hallinnasta käytävät kiistat kärjistävät konflikteja.

Luonto-Liitto vaatii elämää suojelevaa ympäristö-, energia- ja turvallisuuspolitiikkaa 24.10.2014 kolmella tavalla:

1. Ongelmalliset kaivos- ja kaivannaishankkeet on pysäytettävä.
2. Soidensuojeluohjelma on toteutettava viipymättä.
3. TTIP -vapaakauppaneuvottelut on keskeytettävä.

Alla tiedote iltapäivän mielenosoituksesta.

Tiedote: Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Tänään perjantaina 24.10.2014 Helsingissä järjestetään YK:n päivänä yhteinen ympäristö- ja rauhanliikkeiden mielenosoitus. Kokoontuminen tapahtuu kello 16 Eduskuntatalolla, josta mielenosoituskulkue lähtee liikkeelle kello 17. Kulkue kiertää keskustassa Mannerheimintien, Aleksanterinkadun, Mikonkadun ja Kaivokadun kautta. Osana tapahtumaa ympäristö- ja rauhanjärjestöt nostavat esille ajankohtaisia vaatimuksia.

”Emme hyväksy uhanalaisen suoluonnon käyttämistä poliittisena pelinappulana. Vaadimme, että hallitus huolehtii soidensuojelun täydennysohjelman toteutuksesta hallitusohjelmassa sovitulla tavalla, vuosia kestäneen asiantuntijavalmistelun mukaisesti”, kommentoi Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius

”YK-päivänä on tärkeä muistuttaa, että rauhaa rakennetaan yhteistyöllä, ei sotilasliitoilla ja militarismilla. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen liikakulutus ovat suuria globaaleita turvallisuuskysymyksiä, joita ei ratkota sotilaallisesti. Päinvastoin, asevarusteluun käytettyjä resursseja tulee siirtää näiden kaikkia maailman asukkaita koskevien ongelmien ratkaisemiseksi”, toteaa Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

”Ympäristötuhojen taustalla on pitkälti kestämätön, epätasa-arvoiseen ylikulutukseen ja talouskasvun pakkoon perustuva yhteiskuntajärjestelmämme. Sotateollisuus on luonnonvarojen tuhlauksen ja elämän epäkunnioituksen synkimpiä ilmentymiä, ja kaikki panostus siihen on pois akuuttien ongelmien ratkaisemisesta”, sanoo Maan ystävien puheenjohtaja Angi Mauranen.

* * *

Lisätietoja mielenosoituksen Facebook-tapahtumasta: Suurmielenosoitus rauhan ja ympäristön puolesta 24.10.2014

Yksi kommentti artikkeliin ”Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen”

Jätä kommentti