Uusien autojen päästörajoitukset Euroopassa tiukemmiksi

Greenpeacen kampanja vähäpäästöisten autojen puolestaSain tällä viikolla sähköpostiviestin ystävältäni Jehki Härköseltä, joka toimii Greenpeacen energiakampanjoitsijana.

Viesti oli otsikoitu ”Leo, haluatko energiatehokkaan, uuden auton?”. No ei. En halua. Kuljen mieluummin polkupyörällä ja hyödynnän joukkoliikennettä. Ei minulla ole edes ajokorttia.

Yhtä kaikki, asia oli kuitenkin tärkeä.

Tulevien viikkojen aikana EU:ssa päätetään uusien eurooppalaisten autojen päästörajoitusten tiukentamisesta.

Greenpeacen kampanjan nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.euvsco2.org/fi. Sivuilla voi allekirjoittaa vetoomuksen puhtaamman tulevaisuuden puolesta ja viestittää poliitikoille, että nämä tekisivät lainsäädännöstä paremman.

Tiukemmilla päästörajoituksilla saataisiin vähennettyä kasvihuonekaasupäästöjä. Vähentämällä öljyn tuhlaamista voimme myös pysäyttää Shellin ja muiden öljynporaajien toimet Arktiksella.

Esimerkiksi Volkswagen, Euroopan suurin autonvalmistaja, lupautui valmistamaan energiatehokkaampia autoja sen jälkeen kun Greenpeace ja 526 000 ihmistä vaati sitä lähes kahden vuoden ajan. Seuraavaksi asiasta pitää saada vakuutettua muut autonvalmistajat ja EU:n poliittiset päättäjät.

Kampanjan video löytyy tästä:

Onneksi Jehkin lähettämä viesti loppui kuitenkin seuraavaan jälkikirjoitukseen:
“P.S. Tiedän, kaikilla ei ole autoa. Ei minullakaan. Polkupyörä on energiatehokkain kulkuväline ja suosittelemme sitä. Autot ovat kuitenkin todella iso osa nykyistä yhteiskuntaamme, joten niiden puhdistaminen muuttaisi Eurooppaa ja koko maailmaa.”

 

Jätä kommentti