Mitä haluat, että lupaan? – I Will if You Will -haastakampanja

I Will if You WillOlen luvannut osallistua WWF:n I Will If You Will -haastekampanjaan.

Kampanjassa WWF haastaa yllytyshullut tekoihin ympäristön puolesta.

Nyt mietin kuumeisesti, mikä olisi tarpeeksi hullua, mitä voisin luvata, jos esimerkiksi 500 ihmistä lupaa suosia kasvisruokaa seuraavan kuukauden aikana?

Seuraavat ideat ovat nousseet esille:

1. Olen kuukauden ilman vessapaperia
2. Olen kuukauden ilman jääkaappia tai kodinkoneita
3. Kirjoitan 24 tuntia putkeen mielipidekirjoituksia ja vetoomuksia
4. Osoitan 24 tuntia mieltä ilmastolain puolesta / turkistarhausta vastaan
5. Elän kuukauden 100 tavaralla
6. Joku muu, mikä?

Mikä olisi mielestäsi hyvä lupaus planeetan puolesta? 

Esimerkiksi Milla Paloniemi on luvannut ajaa hiuksensa siiliksi, jos 1000 ihmistä lupaa opetella tunnistamaan kymmenen ruokasientä ja Noora Shingler lupaa blogata 11 tuntia Linnanmäen maailmanpyörässä, jos 100 ihmistä lupaa tehdä tähteistä ruokaa.

I Will If You Will -haastekampanja: www.youtube.com/earthhour. Suomalaiset haastevideot tulevat näkyviin, kun sivulta valitsee oikean yläkulman language-valikon alta kieleksi suomen (Finnish) ja alueeksi Suomen (Finland).

5 kommenttia artikkeliin ”Mitä haluat, että lupaan? – I Will if You Will -haastakampanja”

 1. Miten nuo ideat ”auttaa planeettaa”? Jos esim. olet ilman vessapaperia tai kodinkoneita niin etköhän nämä palvelut hae sitten kotisi ulkopuolelta vai ajattelitko lopettaa vaatteiden pesemisen ja ruoan laittamisen (ja käyttää pesulaa ja ostaa valmis/ravintolaruokaa…)? Ja onko tähteistä ruoan tekeminen joku uusi asia planeetan hyväksi, itse olen aina syöntyt tähteet seuraavina päivinä… Mitä auttaa 100 tavaralla eläminen, jos ne yli 100 tavaraa on kuitenkin hankittu? Ideana siis asketisimi, oma ego ja siitä kirjoittelu, koska sehän ei ole sama asia, ettei kukaan saa tietää mitä on tehnyt ”planeetan puolesta”? 🙂

  Muuten, itse olen joka vuosi ilman jääkaappia 2 viikkoa ja sinä aikana käytössäni voi hyvinkin olla alle 100 tavaraa, olen netin ulottumattomissa jne. Ei ole tullut mieleenkään, että joku toinen pitäisi näitä ns. urotekoina. 😀

  Vastaa
  • Hei Nanonyymi

   Kyse on symbolisista pilke silmäkulmassa tehtävistä teoista, jotka toivottavasti osaltaan herättävät ihmisiä miettimään omia kulutustottumuksiaan (vrt. Earth Hour, Älä osta mitään -päivä jne.).

   Suuri osa maailman ihmisistä taitaa elää edelleen ilman vessapaperia tai jääkaappia, joten ei kyse ole mistään kovin ihmeellisestä asiasta. Jos suostuisin vaikka luopumaan vessapaperista kuukaudeksi, niin hoitaisin alapäähygieniani muilla tavoin, esimerkiksi vedellä. Vaatteet taas voi pestä käsin ja ruokaa voi syödä ilman kypsentämistäkin.

   Hienoa, että olet itse jo kokeillut arkea ilman jääkaappia ja elämää alle 100 tavaralla!

   Parhain terveisin
   -Leo Stranius

   Vastaa
 2. Kiinnostavatko ruuhkamaksut?

  Jos kirjoitat Helsingin Sanomiin mielipidekirjoituksen ruuhkamaksujen puolesta, viisihenkinen perheemme viettää lihattoman kuukauden.

  Jos kirjoitat kannanoton tai aloitteen ruuhkamaksujen puolesta kaupunginvaltuustoon ja esität sen tämän vuoden puolella, perheemme viettää kaksi lihatonta kuukautta.

  Tämä on lupaus, jonka mieheni ja minä allekirjoitamme ja päätämme sen samalla lastemme puolesta. Uutisissa oli juttua liikennemäärien huimasta kasvusta lähitulevaisuudessa, ja itku meinasi päästä! Ympäristövaikutukset ovat tietysti selvä asia, mutta entä yleinen viihtyvyys: miten tuonne uskaltaa päästää enää lapsiansa koulutielle?!

  Vastaa
 3. Hienoa! Tämä ei ollut radikaalia eikä hauskaa, mutta yhtä kaikki tärkeää. Kun alat hoitaa ruuhkamaksuasiaa, me ja 50 parasta kaveriamme muodostamme vankat tukijoukot, jotka voivat vaikka kirjoittaa niitä vetoomuksia 24 tuntia putkeen tai tulla seisomaan päiväksi mielenosoitukseen! 🙂

  Vastaa

Jätä kommentti