Ehdokkaiden vaalirahoitus ja sidonnaisuudet julki – Tässä omani

Avoimuuteen kuuluu mielestäni se, että poliittisten päättäjien sidonnaisuudet yrityksissä ja yhteisöissä tuodaan julkisuuteen.

Esimerkiksi kansanedustajien sidonnaisuudet julkaistaan täällä. Vastaavia tietoja ei kuitenkaan kerätä kuntapäättäjiltä. Poikkeuksen tekee Helsingin Vihreät. Valtuutettujen sidonnaisuudet on julkaistu erikseen.

Äänestäjien näkökulmasta sidonnaisuuksien ja esimerkiksi vaalirahoituksen julkistaminen olisi tärkeää jo ennen vaaleja. Itse pyrin noudattamaan tätä. Vaalibudjettini on nähtävissä verkkosivuillani ja erilaiset sidonnaisuudet olen listannut tänne.

Sidonnaisuuksien suhteen olen vienyt avoimuuden niin pitkälle kuin mahdollista. Julkaisen myös kaikki eri tahot tai järjestöt, joiden jäsenmaksua maksan – tai joille muuten lahjoitan rahaa.

Haastan kaikki kunnallisvaaleissa olevat ehdokkaat julkaisemaan sekä vaalirahoituksensa että sidonnaisuutensa hyvissä ajoin ennen vaaleja!

 

3 kommenttia artikkeliin ”Ehdokkaiden vaalirahoitus ja sidonnaisuudet julki – Tässä omani”

  1. Vaalibudjetti 0 euroa. Rahoitusta 0 euroa. Helppoa kuin heinän teko tällaiselle parantumattoman syövän takia eläkepäätöstä odottavalle toimeentulorajoitteiselle. T. Jaakko Wallenius,

    ps. Olen ehdolla Lohjan valtuustoon vihreiden listalla….

    Vastaa

Jätä kommentti