Viikkopäiväkirja 49 (5.-11.12.2011)

Maanantai: Vietin vapaapäivää. Listasin Ekoisi-blogiin Vauva-lehden (12/2011) haastattelussa esille tuomani kolme tärkeää kasvatusperiaatetta. Myös Luonnonsuojelija-lehteen kirjoittamani kolumni Miksi ekovanhemmuus on niin vaikeaa ja helppoa, ilmestyi. Päivän mittaan leikin vauvan kanssa ja laitoin asensin tietokonettani kuntoon. Myös Sarianne kävi kylässä. Iltapäivällä pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle asentamaan Office-ohjelmistoja ja käymään läpi sähköposteja. Illan Annukka viimeisteli väitöskirjaa ja itse olin vauvan kanssa. Ennen nukkumaan menoa sain lopulta myös tietokoneeni kuntoon ja tarvittavat ohjelmat asennettua.

Tiistai: Olin koko päivän kotona Annukan ja vauvan kanssa. Talven tulon myötä juoksu vauvan ja vaunujen kanssa oli merkittävästi raskaampaa. Keskisyke oli noin 10 lyöntiä normaalia korkeammalla kun loskan ja jään keskellä piti työntää vaunuja. Iltapäivällä ympäristöjärjestöt tiedottivat Suomen ilmastosijoituksesta: Suomen ilmastosijoituksessa ei juhlimista – kotimaan toimissa paljon kirittävää. Lisäksi valmistelin tulevia esityksiä. Illalla Jukka, Elina, Kuura ja Pii tulivat yläkerrasta kylään juhlistamaan itsenäisyyspäivää joulutorttujen, piparien ja glögin kera.

Keskiviikko: Vietin aamupäivän kotona vauvan kanssa Annukan käydessä uimassa. Lounaalla kävimme Päivin kanssa Silvopleessä. Iltapäivällä vastailin Aamulehden toimittajalle Durbanin ilmastokokoukseen liittyen, kävin läpi Sinin ja Samin kanssa Luonto-Liiton piirivastaavan tehtäviä sekä luin läpi työpaikkahakemuksia. Illalla olimme perhevalmennuksessa ja katsoimme dokumentin hehkulamppuhuijaus. Tulevat sukupolvet eivät anna anteeksi, kun teollisuusmaiden kertakäyttökulttuuri paljastuu heille.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa ja kirjoitin blogin siitä, miksi työpöytä kannattaa pitää siistinä. Aamupäiväksi pyöräilin Katajanokalle vapaaehtoistoiminnan juhlaseminaariin, jossa mukana oli myös tasavallan presidentti Tarja Halonen. Luonto-Liiton toimistolla käynnin jälkeen jatkoin iltapäiväksi Tilastokeskukseen puhumaan degrowthista. Päivän päätteeksi kävin kotona läpi sähköposteja ja illan hoidin vauvaa Annukan viimeistellessä väitöskirjaa.

Perjantai: Kävin aamulla läpi sähköposteja ja kirjoittelin blogi-tekstin työlistan ylläpidosta. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoidin henkilöstö- ja hallintoasioita, kävin pikaisen lounaan jälkeen Kalevi Sorsa -säätiön ja Elisa Lipposen toimittaman Kuluttajavaikuttamisen rajat -julkaisun julkaisutilaisuudessa. Iltapäivällä olin Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa ja illalla juhlistimme järjestön pikkujouluja sekä seurasin Durbanin ilmastokokouksen etenemistä.

Lauantai: Nukuin aamulla pitkään ja kävin vauvan kanssa vesisateessa juoksemassa. Iltapäivällä seurasin Durbanin ilmastokokouksen etenemistä, hengailin Annukan ja vauvan kanssa, teimme ruokaa sekä siivosin.

Sunnuntai: Heräsin aamulla seuraamaan Durbanin ilmastokokouksen loppuhuipennusta. Ympäristö- ja kehitysjärjestöjen mielestä lopputulos oli laiha kun ympäristöministeriön mielestä se ylitti kaikki odotukset. Aamupäivällä kävin läpi eri tahojen kannanottoja ja analyysia Durbanin ilmastokokouksesta ja kirjoittelin samalla omaa arviota. Päivän mittaan annoin haastattelun Nelosen uutisille sekä valmistelin myös muita tulevia esityksiä ja kirjoituksia. Päivän päätteeksi kävimme vielä Minnan, Niklaksen ja Viljan luona kylässä.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 48 (28.11.-4.12.2011)

Jätä kommentti