Viikkopäiväkirja 19 (9.-15.5.2011)

Maanantai: Heräsin klo 5.00 käymään läpi Ekopop-kirjan toimitettuja lukuja. Tämän jälkeen kävin juoksemassa, päivitin blogia ja luin sähköposteja sekä kävin hankkimassa uuden sykemittarin (Garmin 310xt). Lounaan jälkeen vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja osallistuin Vanhalla ylioppilastalolla Ilmastonmuutos käytännössä -kirjan julkaisutilaisuuteen, johon itsekin olen kirjoittanut yksilöistä ja järjestöistä ilmastonmuutostalkoissa. Tämän jälkeen kokoustin yhdessä Luonto-Liiton puheenjohtajiston kanssa. Ilta hurahtikin sitten Tom Henrikssonin kanssa Ekopop-kirjan tekstejä läpikäydessä. Nukkumaan menin klo 0.30.

Tiistai: Heräsin aamulla klo 6.00. Kävin läpi sähköpostit ja Facebook-statukset. Aamutoimien jälkeen pyöräilin Marina Congress -centeriin, jossa osallistuin Idea 2011 -päivän keskusteluun yhdessä EVA:n johtaja Matti Apusen kanssa. Aiheena oli kasvu vs. degrowth. Kirjoittelin keskustelustamme tänne: Keskiluokan unelma: Downshifting. Markkinointipäivän jälkeen istuin KANE:n kokouksessa, jossa teimme arviota neuvottelukunnan toiminnasta. Tämän jälkeen kävin jälleen läpi Ekopop-kirjan tekstejä ennen kuin siirryin Voima-lehden ja Into Kustannuksen yhtiökokouksiin. Illan vietin jälleen Ekopop-tekstien parissa. Nukkumaan menin klo 23.30.

Keskiviikko: Heräsin klo 6.00. Kävin läpi sähköposteja. Kokeilin ensimmäistä kertaa Garmin310XT GPS-sykemittariani: Rakkautta ensijuoksulla. Aamupäivällä kävimme Luonto-Liitossa läpi työsuojeluasioita. Lounaan jälkeen hoitelin talous- ja henkilöstöasioita. Iltapäiväksi pyöräilin Pasilaan, jossa toimittaja Elias Krohn haastatteli minua Kulttuurivihkot -lehteen downshiftauksesta. Illalla osallistuin Elonkehä-lehden paneelikeskusteluun Pasilan pääkirjastossa aiheesta ympäristöliikkeen tila. Paneelikeskustelun jälkeen ehdin vielä hetkeksi mukaan taloyhtiömme laaritalkoisiin, jossa pistimme pihan viljelylaarin ja palstan kesäkuntoon: Viljelylaari Käpylässä – Katso kuvat!

Torstai: Aamupäivällä istuin Suomen luonnonsuojeluliitossa palaverissa järjestöjen ilmastotyön tiimoilta. Tämän jälkeen kävimme läpi Malvan kanssa Lapset Luontoon -seminaaria ja muutamia muita hankkeita, hoitelin joitakin henkilöstöasioita ja loppupäivän vietin sähköpostin parissa. Illalla juhlistimme Annukan kanssa 4-vuotishääpäivää käymällä Bistro Artesanassa syömässä ja katsomalla elokuvan Hei me lennetään.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa ja kirjoittelin avoimen kirjeen puolueille hallitusneuvotteluita koskien. Pyöräilin Kauppatorille Suomenlinnaan lähtevälle lautalle. Vietimme aamupäivän Suomenlinnassa Luonto-Liiton toimiston kevätretkellä. Ensin kävimme katsomassa lintuja ja tämän jälkeen taidekoulu Maan lopputyönäyttelyn. Retken jälkeen kävimme vielä syömässä lounasta ravintola Zucchinissa. Iltapäivällä tapasin toimittaja Elina Kervisen. Illalla kävin läpi sähköposteja ja katsoin Suomi-Venäjä -jääkiekko-ottelun. Täytyy myöntää, että Mikael Granlundin ilmaveivi oli katsomisen arvoinen.

Lauantai: Nukuimme Annukan kanssa pitkään, söimme aamupalaa ja luimme päivän lehtiä. Annukan lähtiessä asioille, luin läpi ja kommentoin hänen väitöskirjaansa. Hyvältä näyttää! Työ valmistuu tämän kuun aikana. Lisäksi valmistelin tulevan viikon puhetilaisuuksia ja kävin läpi sähköposteja sekä otin rennosti. Illalla katsoimme hetken Euroviisuja ja elokuvan Life as we know it.

Sunnuntai: Nukuin pitkään. Aamupäivällä kävin juoksemassa puolimaratonin. Helsinki on aika kiva paikka kun Käpylästä Töölönlahdelle ja Rautatietorille sekä takaisin Kumpulan kautta koukaten voi juosta ilman yksiäkään liikennevaloja. Iltapäivän kirjoittelin kirja-artikkelia. Välissä kävimme Annukan kanssa piipahtamassa pihakirppikselle. Täytyy sanoa, että tämä oma taloyhtiö on ihan huippupaikka asua kun ympärillä ja pihpiirissä on niin paljon mukavia ihmisiä. Päivään kuului myös pastalounas, päivätorkut ja muuta relailua.

Viikko lukuina

– 8 kokousta
– 2 puhetilaisuutta
– 7 blogikirjoitusta
– 1 seminaari
– 1 haastattelu

– 51 km juoksua
– 71 km pyöräilyä

– 81 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä.

Jätä kommentti