Viikkopäiväkirja 11 (14.-20.3.2011)

Maanantai: Aamulla pidimme lyhyen palaverin eduskuntavaalikampanjapäällikkö Peggyn kanssa ja sovin esitteen painosta sekä kirjoittelin koulutuspolitiikasta. Muuten jäin aamupäiväksi kotiin parantelemaan flunssaa ja lukemaan sähköposteja. Iltapäivällä pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle vetämään viikkopalaveria, jonka jälkeen istuin Ympäristöareenan hallituksen kokouksessa. Välissä annoin haastattelun Aamulehdelle ydinvoimapolitiikasta Suomessa.  Päivän päätteeksi pidimme vielä Luonto-Liiton puheenjohtajiston puhelinpalaverin sekä valmistelin tulevan viikon hallituksen ja valtuuston kokousta.

Tiistai: Osallistuin aamulla Keskustan tiedotus- ja aamiaistilaisuuteen aiheena ”Keskusta edustaa suomalaista kuluttajaa ja puolustaa suomalaista tuottajaa.” Kirjoitin aiheesta tänne: Lihateollisuuden kannattavuuskriisi. Päivä hujahti Luonto-Liiton liittokokousasioita valmistellessa, koulutusten ja tapahtumien raportointia tehdessä ja työhyvinvointikyselyn tuloksia tarkastellessa. Tiedotimme myös susikeskustelusta: Susikeskustelu käy kiivaana poronhoitoalueella. Alkuillaksi siirryin kynttilämielenosoitukseen muistamaan Japanin luonnonkatastrofin uhreja ja vastustamaan ydinvoimaa. Mukana oli noin 2200 ihmistä! Upea tapahtuma, jonka kruunasi huuhkajan saapuminen eduskuntatalon eteen.

Keskiviikko: Hiljaisen kynttilämielenilmauksen jälkeen olin kadottanut ääneni ja olo oli muutenkin heikko. Jäin tekemään hommia kotiin, jotta voisin ottaa samalla vähän rauhallisemmin. Päivä hujahti sähköpostien ja hallintoasioiden kimpussa sekä vaalikonevastauksia viimeistellessä. Illalla kävimme Lissun luona kyläilemässä ja syömässä.

Torstai: Flunssa ja äänen kadottaminen vaivasivat edelleen. Samalla tuli kokonainen viikko täyteen ilman juoksulenkkejä. Toivottavasti olo kohenee pian. Onneksi kevät kuitenkin etenee! Kaikesta huolimatta istuin aamupäivän Smolnassa oikeusministeri Tuija Braxin järjestämässä pyöreän pöydän keskustelutilaisuudessa järjestöjen taloudellisista toimintaedellytyksistä. Lounaan jälkeen vietin iltapäivän Luonto-Liiton toimistolla hoitaen erilaisia juoksevia asioita ja käyden läpi sähköposteja. Alkuillasta osallistuin Vapaa-ajattelijoiden Uskomattomaan vaalipaneeliin. Paneelin jälkeen kävimme Annukan kanssa tekemässä Puoluetoimistolla vielä Leo Stranius -rintanappeja.

Perjantai: Flunssa, kurkku- ja pääkipu sekä tukkoisuus jatkuivat, joten otin aamupäivän rauhallisesti. Kävin läpi sähköposteja ja valmistauduin viikonlopun Luonto-Liitto-kokouksiin. Iltapäivällä osallistuin Vasemmistonuorten erinomaisen tasa-arvosuunnitelman julkaisutilaisuuteen. Paneelikeskustelun jälkeen kävin nappaamassa lounaan Silvo pleestä ja jatkoin kodin kautta Joensuun junaan. Junassa otin rennosti ja luin lehtiä. Vesa Saarinen kirjoitti aivan erinomaisen vieraskynäblogin: Radikaaleinta on olla kiltti.

Lauantai: Koko päivä hujahti ensin Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa ja sen jälkeen valtuuston kevätkokouksessa. Tämän jälkeen hyppäsin taas junaan ja takaisin Helsinkiin. Alkumatkasta istuin mahtavien luontoliittolaisten kanssa ravintolavaunussa ja loppumatkan tein hommia.

Sunnuntai: Valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia sekä vastasin MTK:n vaalikyselyyn. Iltapäivällä osallistuin Vihreiden naisten järjestämään Sata naista eduskuntaan! -paneelikeskusteluun. Mukana olivat mm. Heidi Hautala ja Emma Kari. Keskustelua veti Anna Moring. Olin paneelin ja yleisön joukossa ainoa mies. Uskoisin, että sata naista saadaan eduskuntaan viimeistään vuonna 2015.

Viikko lukuina

– 2 haastattelua
– 10 kokousta/tapaamista/seminaaria/tempausta
– 4 puhetilaisuutta/luentoa
– 8 blogikirjoitusta
– 25 km pyöräilyä
– 64 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä
– 19 tuntia eduskuntavaalikampanjointia

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 10

Viikonlopun mittainen puolimatkan triathlon ja vähän enemmänkin! Perjantaina 3 km uinti, lauantaina 100 km pyöräilyä ja sunnuntaina 21,5 km juoksua. Sen lisäksi joka aamu venyttelyt ja 7 minute workout + perjantaina vielä 1,5 tunnin kuntopiiri.
Miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnellisiksi ja miten vältetään viherpesu? Hienoa olla puhumassa IMPACT Helsinki -tapahtumassa 29.4. 

IMPACT Helsinki kokoaa yhteen muutoksentekijöitä; markkinoijia, viestijöitä ja somevaikuttajia, arvopohjaisen markkinoinnin ja viestinnän teemojen pariin

Linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä: https://lnkd.in/dGrMP4n6

#pinghelsinki #impacthelsinki2025
Olipa taas kiva peruskunto-sunnuntai! Valmentajan tekemässä ohjelmassa oli vapaavalintaista pk-harjoittelua neljä tuntia. 

Käytännössä tämä tarkoitti mulla  seuraavaa: ystävän kanssa tunti kevyttä sulkapalloa, tunnin juoksutreeni, tunnin fysiikkatreeni (kuntosali) ja lopuksi vielä reilun tunnin uintitreeni. Sen lisäksi hiukan pyöräilyä (siirtymät) ja aamulla kehonhuolto + seitsemän minuutin lihaskuntotreeni.

Ouran mukaan aktiivisia kaloreita 2335 ja vastaava kävelymatka 42,1 km (askeleita 24 140). Garminin mukaan virtaa olisi tälle päivälle vielä jäljellä 36/100 eli ”Tämänpäiväinen liikunta edistää kuntoasi ja terveyttäsi. Body Battery -tasosi riittää erinomaisesti loppupäiväksi!”
Nyt on aika juhlia, koska tänään siitä tuli totta! Helsinki on hiilivapaa kun Salmisaaren kivihiilivoimala suljettiin. 

Lukemattomat ihmiset ovat vuosia ja vuosikymmeniä tehneet tämän eteen väsymättä töitä. Nöyrä ja iso kiitos teille kaikille. Tiedätte kyllä keitä olette. 💚🌍
Meillä on töissä lyhennetty työviikko joka tarkoittaa sitä, että perjantaisin tehdään vain neljän tunnin työpäivää. Tämä on tuonut viikkoon ja varsinkin viikonloppuun huimasti tilaa tehdä myös kaikkea muuta. Ohessa mun perjantaipäivä!
Viikonloppu on hyvä aloittaa liikunnalla! Tänään aamulla 15 min venyttely + lihaskuntotreeni. Kevyt/palauttava pyöräily Lauttasaareen ja siellä tunnin juoksutreeni klo 7-8 + pyöräily takaisin Käpylään. Illalla vielä 1,5 tunnin kuntopiiri ja 1,5 tunnin uintitreeni. Päivän aikana liikuntaa yhteensä 5 h 47 min. Kyllähän tämä treenaaminen alkaa käymään jo työstä. Nyt lepoa.
Hyvää alkanutta kevättä ja maaliskuuta! Helmikuussa kokeilin jättää joka ilta puhelimen yöksi keittiöön eli en ottanut laitetta lainkaan makuuhuoneeseen. 

Oliko tällä vaikutusta puhelimen käyttöön? Kyllä oli ja aika paljon! 

Tammikuuhun verrattuna puhelimella vietetty kokonaisaika väheni helmikuussa yhteensä 27,5 tuntia eli noin 20 prosenttia. Toki osaltaan tähän vaikutti sekin, että helmikuussa olin viikon lomalla, jolloin puhelinta tuli käytetty vähemmän, kun ei ollut työasioita hoidettavana. 

Viihteen, uutisten ja sosiaalisen median osuus on kuitenkin varmasti se mitä monet haluaisivat illalla ja aamulla vähentää. Sen osuus tippui tammikuun 63,5 tunnista 33,5 tuntiin (-30 tuntia). Tästä sosiaalisen median käyttö puhelimella tippui 36,5 tunnista 26,5 tuntiin (-10 tuntia) ja viihteen/uutisten osuus 27 tunnista 7 tuntiin (-20 tuntia). 

Helmikuussa oli tietysti vähemmän päiviä kuin tammikussa, mutta laskennassa/tarkastelussa on tammi- ja helmikuun osalta molemmissa mukana vertailukelpoisuuden parantamiseksi neljä kalenteriviikkoa eli 28 päivää.

Miltä kuulostaisi 30 tuntia kuukaudessa enemmän aikaa? Mitä olen illalla ja aamulla sängyssä tehnyt? Nukkunut hiukan enemmän, haaveillut ja pohdiskellut sekä lukenut kolme paperikirjaa.

Nyt maailma on mennyt kuitenkin sen verran hulluksi, että maaliskuussa kokeilen olla kuukauden lukematta tai seuraamatta uutisia. Vastaavan uutispaussikokeilun tein maaliskuussa 2022. Keep Calm and Carry On.
Perjantai-illan treenit. 1,5 kuntopiiri ja siihen päälle 1,5 tunnin uinti. Kiitos @helsinkitriathlon
Posti toi kotiin tuoreen Luonnonsuojelijan ja sieltähän löytyi viisi vinkkiä 1,5 astetta parempaan arkeen!

#puolitoistaastetta #puolitoistaastettaparempiarki @gummeruskustannus