Hyvä johtaminen – Osa 13: Hanki kuusi tuntia lisää aikaa jokaiseen päivään

Ihmisillä tuntuu olevan jatkuva kiire. Pula ajasta on huutava. Haluatko saada kuusi tuntia lisää aikaa jokaiseen päivääsi? Miltä kuulostaisi, jos sinulla olisi 42 tuntia viikossa ja 2184 tuntia vuodessa ylimääräistä aikaa?

Tässä neljä vinkkiä, jolla voi saada kuusi tuntia lisää aikaa jokaiseen päivääsi:


1. Harrasta liikuntaa.
Tunti liikuntaa päivässä antaa kaksi tuntia lisäenergiaa päivään.

2. Lopeta rankka juhlinta ja alkoholin liikakäyttö. Viikossa yksi kostea ja meluisa baari-ilta vie helposti neljä tuntia ja juhlinnasta palautuminen seuraavana aamuna toisen mokoman. Lopettamalla rankempi bilettäminen ja alkoholin liikakäyttö saa viikkoon kahdeksan tuntia lisää aikaa eli keskimäärin vähintään tunnin jokaiseen päivään.

3. Liiku kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä. Autossa istuttu aika on usein hukkaan heitettyä aikaa. Puhumattakaan auton hankintaan ja ylläpitöön käytetyt työtunnit. Työmatkapyöräilyn myötä tulee hoidettua päivittäinen liikunnantarve. Junassa ja bussissa istuessa voi lukea, tehdä töitä, opiskella ja pohdiskella. Riippuen liikkumistarpeesta sekä työ- ja harrastusmatkojen pituudesta, jokaiseen päivään saa helposti tunnin ylimääräistä aikaa luopumalla autolla ajosta.

4. Lopeta television katselu. Suomalaiset katsoivat televisiota keskimäärin 2 tuntia 56 minuuttia päivässä vuonna 2009. Kiinnostavimmat ohjelmat voi katsoa verkosta silloin kun se parhaiten sopii.

Sen sijaan jos sohvalla makoilu, krapulapäivien viettäminen, auton ratin takana istuminen ja television katselu ovat kaikkein tärkeimpiä ja pitkällä tähtäimellä hyvinvointia ja onnellisuutta eniten tuottavia asioita, kannattaa pysyä tietysti niiden parissa.

Kirjoitussarjan edelliset osat luettavissa täältä:
– Osa 1: Tavoitteet
– Osa 2: Palautteen antaminen
– Osa 3: Viisi vinkkiä sähköpostin käyttöön
– Osa 4: Ajanhallinnasta itsensä johtamiseen
– Osa 5: Priorisointi ja delegointi
– Osa 6: Vinkkejä työpaikkahaastatteluun
– Osa 7: Miksi kannattaa epäonnistua
– Osa 8: Rikastava vuorovaikutus
– Osa 9: Motivaatio
– Osa 10: Sovitussa aikataulussa pysyminen
– Osa 11: Ihmisten johtaminen
– Osa 12: Kuinka onnistua?

5 kommenttia artikkeliin ”Hyvä johtaminen – Osa 13: Hanki kuusi tuntia lisää aikaa jokaiseen päivään”

  1. Kiitos muistutuksesta, tämän postauksen luettuani laiton heti tekstaria pyöräkorjaamoon ja huomenna vien pyöräni huoltoon. Talvi on ollut hölmö tekosyy olla pyöräilemättä, pitää vaan vaihtaa hybridistä mummon vanhaan kolmivaihteiseen, niin eiköhän sekin ala taas sujua.

    Vastaa
  2. Hyviä vinkkejä, mutta eivät omalla kohdallani valitettavasti ole auttaneet. Silti tuntuu, etten saa juuri mitään aikaan. Lisää vinkkejä kaipaisin siis!

    Vastaa

Jätä kommentti