Kokoomuksen ympäristöpolitiikassa on Toivoa

Käsiini tupsahti ”Ympäristöfiksu Kokoomus” -esite. Esitteen perusteella ”Kokoomus on vahvasti sitoutunut ympäristöarvoihin ja niitä edistävään toimintaan.” Hyvä näin!

Ohessa muutamia poimintoja Kokoomuksen puoluekokouksen 11.-13.6.2010 hyväksymästä ilmasto- ja ympäristöpoliittisesta kannanotosta ”Suomesta maailman ympäristötietoisin kansa”.

”Ihmisiä pitää kannustaa vihreisiin tekoihin, suuriin ja pieniin. Lähiympäristön puhtaana pitäminen, luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ja maapallon pelastaminen ovat iloisia asioita.”

”Ympäristö- ja luontoarvojen huomioimisessa ei ole kyse uhrauksesta, vaan hyvinvointimme ja elämänlaatumme kohentamisesta. Käyttämällä luonnonvaroja säästäväisemmin, tekemällä tietyt arkipäiväiset asiat paremmin ja muuttamalla elintapojamme kestävämmiksi luomme edellytyksiä paremmalle elämälle.”

”Meillä ei ole luonnonvarojenkaan osalta moraalista oikeutusta elää lastemme ja lastenlastemme kustannuksella. Velvollisuutemme on jättää maapallo tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kuin se nyt on.”

”Reilut pelisäännöt markkinataloudelle varmistavat, että liiketoimintaa ei harjoiteta yhteisen ympäristömme ja ilmastomme kustannuksella.”

”Vähäpäästöiset ja energiatehokkaat yhteiskunnat ovat tulevaisuuden voittajia.”

Kokoomuslainen ympäristöfiksu Suomi asettaa tämän pohjalta tavoitteikseen:
– tehdä Suomesta maailman ensimmäinen hiilineutraali yhteiskunta,
– nostaa Suomi ympäristöteknologian ykkösmaaksi, ja
– kehittää Suomesta maailman ympäristötietoisin kansa.

Tavoite on kova. Varsinkin kun muistaa, että esimerkiksi Malediivit ja Costa Rica tähtäävät hiilineutraaliuteen vuosiin 2020-21 mennessä ja Norja vuoteen 2030 mennessä. Tätä kokoomuksen politiikkaan minäkin lämpimästi kannatan.

Kuka vielä väittää, että ympäristöasiat eivät olisi lyöneet läpi kaikkialla. Seuraavaksi vain tuumasta toimeen aivan kuten Kokoomuksen sivuillakin todetaan: Teot ovat kauneinta puhetta.

Jätä kommentti