Mitä sanoisit Ban Ki-moolle jos sinulla olisi kaksi minuuttia?

Sunnuntaina pohdiskelin sitä, mitä haluan sanoa Suomeen saapuvalle YK:n pääsihteeri Ban Ki-moolle ilmastopolitiikasta. Näillä näkymin minulla on mahdollisuus tavata pääsihteeriä keskiviikkoaamuna ja pitää noin kahden minuutin puheenvuoro.

Ympäristöjärjestöjen vaatimusten ohella voisin korostaa sitä, että vaikka suomalaiset ovat kyselytutkimuksissa kovin halukkaita toimimaan kunnianhimoisen ilmastopolitiikan puolesta, on hallitus sitoutumassa vain 5-10 prosentin päästövähennyksiin vuoteen 2020 mennessä, joka on jotain aivan muuta kuin pitäisi. Illalla annoin aiheesta haastattelun myös YLE Radion uutisille.

Lisäksi kirjoittelin reaaliaikaisesta sähkönkulutuksen seurannasta blogimerkinnän http://co2-raportti.fi/ -sivustolle ja pohdiskelin askelmerkkejä tyytyväiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. Tästä kuitenkin lisää jossain toisessa yhteydessä.

Lisäys 25.5.2009: YLE Radiouutisten haastattelu on kuunneltavissa YLE Areenasta.

Jätä kommentti