Maailma kylässä – pelastavatko vegaanit maailman?

Lauantaina oli vuorossa Maailma kylässä -festarit. Sateinen ilma kannusti ihmisiä siirtymään telttoihin kuuntelemaan asiaohjelmaa ja tutustumaan järjestötoimintaan. Oikein hyvä.

Itse olin ensin vetämässä puolen päivän aikaan Puolueiden kansainvälisen demokratiayhteistyön eli Demo ry:n järjestämää eurovaaliehdokkaiden vaalipaneelia aiheesta EU:sta kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen edelläkävijä. Kannattaa tutustua myös Suomen luonnonsuojeluliiton eurovaaliteeseihin osoitteessa: http://www.sll.fi/eurovaalit

Tämän jälkeen siirryin Taiga-lavalle keskustelemaan Ilmastonmuutoksesta lautasella – pelastavatko vegaanit maailman? Itseni lisäksi mukana olivat toimittaja Silvia Modig, laulaja-lauluntekijä Laura Sippola ja aktivisti ja vegaani Riina Simonen. Keskustelusta lisää Kepan uutisesta: Maailma kylässä: Kasvissyönti vähentää päästöjä.

Lopuksi olin vielä Amazon-lavalla puhumassa ilmasto- ja kehityspolitiikasta yhdessä Kepan Outi Hakkaraisen ja Demos Helsingin Tuuli Kaskisen kanssa.

Asiaohjelman ja puheenvuorojen ohella ehdin toki hengailla ympäristöjärjestöjen ilmastokylässä sekä nauttia mahtavia vegaaniherkkuja mm. Veganissimon teltalla. Iso kiitos kaikille järjestäjille! On ilo saada maailma kylään.

Jätä kommentti