Toukokuun tilastot

Kesä on alkanut virallisesti. Toukokuun saldon voi kiteyttää numeroilla vaikka näin:

– Haastattelut (televisio, radio, lehdet): 15 kpl
– Puhetilaisuudet: 20 kpl
– Kirjoitukset/lausunnot/tiedotteet: 16 kpl
– Blogikirjoitukset: 34 kpl
– Kokoukset: 34 kpl
– Matkat: Joensuu, Tampere, Turku, Hyvinkää

Paljon kiinnostavampaa tilastotietoa on kuitenkin nähtävissä täältä. Onneksi polkupyöriä tuotetaan maailmassa sentään selvästi enemmän kuin autoja. Entä kuka julistaa sodan yksityisautoilua vastaan? Tänä vuonna liikenneonnettomuuksissa on kuollut jo yli 524 000 ihmistä. Nämä ja paljon muuta: http://www.worldometers.info/fi/

Viikonloppu sujui kaiken kaikkiaan leppoisissa merkeissä. Lauantaina istuin Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen kokouksessa. Esityslistalla oli työsuhdeasioita, yritysyhteistyökuvioita ja lukemattomia muita kiinnostavia juttuja. Vaikka olisikin aina parempi olla kunnolla läsnä samaan aikaan saman asian äärellä, ehdin kuitenkin kokouskeskustelun lomassa lueskella lehtiä ja käydä läpi muita papereita.

Illalla olimme Pekka Haaviston järjestämissä juhlissa Munkkiniemessä. Heti aluksi jäimme keskustelemaan pitkään Ari Heikkisen, Eija Kotkavirran ja Jehki Härkösen kanssa eurovaaleista. Tilanne on kutkuttava. Hienot juhlat. Upeita ihmisiä. On todella etuoikeutettu, että saa viettää iltaa oman elämänsä idoleiden kanssa.

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa aamupäivällä 15 km juoksulenkillä. Tämän jälkeen päivä kului tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia valmistellessa sekä lehtiä lukiessa.

Yhden kirjoituksen verran pohdin myös hyvää elämää. Hyvän elämän perusta on mielestäni mahdollisimman pieni ympäristörasitus ja hiilineutraalisuus. Pidättäytymällä ympäristölle tuhoisista kulutushyödykkeistä voi nauttia elämästä enemmän ja kokea voivansa paremmin. Voi olla niin rikas, että on varaa olla ilman.

Jätä kommentti