24.4.2009: Ydinvoiman vastaisen superviikonlopun startti – Liian riippuvainen polkupyärästä?

Ydinvoiman vastaisen superviikonlopun avaus nähtiin eduskuntatalon rappusilla. Olin itsekin paikalla päivystämässä yhdessä sisuksistaan savua päästelevän ydinvoimatroijanhevosen kanssa.  Samalla oli mahdollisuus pysähtyä keskustelemaan ilmasto- ja energiapolitiikasta muutamien töihin saapuvien kansanedustajien kanssa.

Aamupäivä jatkui tiedotustilaisuudella, jossa kansanedustajat ja eri puolilta Suomea paikalle saapuneet ydinvoiman vastaisten kansanliikkeiden edustajat lyttäsivät puheet lisäydinvoiman tarpeesta. Aiheesta uutisoi esimerkiksi Helsingin Sanomat otsikolla Ydinvoimaa vastaan maanlaajuinen kampanja.

Lisäksi kannattaa katsoa Suomen luonnonsuojeluliiton ja Greenpeacen tiedote:
Ydinvoiman vastaiset kansanliikkeet: ydinvoimasta kansanäänestys

Iltapäivällä istuin Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen kokouksessa, jossa käsiteltiin muun muassa ekoenergiakuvioita, työsuhdeasioita ja tulevaa ympäristöpalkinnon saajaa. Kokouksen jälkeen pyöräilin ihastuttavassa kevätillassa Alppilasta Tikkurilaan Anna-Stiinan syntymäpäiville. Kiitos huippuhyville tyypeille hyvästä sauna- ja keskusteluseurasta! Paluumatka sujui leppoisasti aivan kotinurkille asti. Pari sataa metriä ennen kotia polkupyärästä kuitenkin katkesivat ketjut.

Voi sentään! Tulevan viikonlopun ohjelma meni uusiksi. Joudun suhaamaan Suomen sosiaalifoorumin ja ydinvoimamielenosoituksen väliä jalkapelillä. Lisäksi en pääse sunnuntaina Suomen luonnonsuojeluliiton kevätvaltuuston kokoukseen Kiljavan opistolle, koska paikalle ei pääse sunnuntai aamuna mitenkään muuten kuin pyörällä tai autolla/taksilla.

Jätä kommentti