4.3.2009: Kansanedustajat puhuvat puppua

Aamupäivällä kommentoin Vihreälle Langalle uutisia naudanlihan vähenemisestä taantuman seurauksena. Juttu on luettavissa tästä. Ihmisten siirtyminen naudanlihasta esimerkiksi broileriin on ilmaston kannalta hyvä asia. Eläinten hyvinvoinnin kannalta broilerien tehotuotanto on kuitenkin yksi kaikkein julmimpia eläinten hyväksikäytön muotoja, joka pitäisi viipymättä lakkauttaa. Ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin kannalta paras ratkaisu on veganismi.

Päivällä kävin eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan kuultavana ilmasto- ja energiastrategiasta. Kirjoittamani Suomen luonnonsuojeluliiton lausunto löytyy tästä sekä siihen liittyvä esitys tästä.

Harvoin olen kuullut niin uskomatonta puppua kansanedustajien suusta kuin keskiviikkona. Turve on kuulemma uusiutuva energiamuoto ja hiilitaseeltaan positiivinen 30 vuoden elinkaaritarkastelussa. Auton polttoaineen kulutus ei laske siirrytäessä 100 km/h nopeudesta 80 km/h nopeuteen. Vuotoksen tekoallashanke voidaan hyvin rakentaa… Nämä henkilöt sitten tekevät päätöksiä ympäristöasioiden lisäksi esimerkiksi yliopistolaista ja Lex Nokiasta.

Eduskunnasta pyöräilin ympäristöministeriöön tapaamaan ministeri Lehtomäkeä. Ympäristö- ja kehitysjärjestöjen tapaamisessa oli mukava ja avoin tunnelma. Kävimme läpi maanantaisen ministerineuvoston päätelmiä, näkymiä maaliskuun EU-huippukokoukseen ja metsäkysymyksiä.

Jätä kommentti