28.1.2009: Lounaalla Lehtomäen kanssa ja Passaa Pakkasen Puolesta

Ympäristöministeri Lehtomäki oli kutsunut Poznanin ilmastokokouksessa olleen Suomen delegaation yhteiselle lounaalle Smolnaan. Vapaamuotoisessa keskustelussa kävimme läpi kansainvälisten neuvotteluiden tilannetta ja juuri ilmestynyttä komission tiedonantoa kansainvälisestä ilmastosopimuksesta. Minulle erikseen tarjoiltu vegaaniruoka oli herkullista.

Iltapäivällä oli Passaa Pakkasen Puolesta -kaupunkitapahtuma. Tapahtumasta tehty videopätkä löytyy täältä sekä tiedote ja lisää kuvia täältä. Tapahtuman tarkoituksena oli muistuttaa kaupunkilaisia ilmastonmuutoksen mullistavista vaikutuksista ja mahdollisuuksistamme vielä torjua ne. Parhaimpia urheiluotteita esittivät räppärien ja Helsingin kaupunginvaltuuston joukkueet.

Helsingin Sanomat kävi kyselemässä tilaisuuden hiilidioksidipäästöjä ja rantalentopallokentän hiekan alkuperää. Hiekka oli ”kierrätettyä” hiekkaa aiemmista turnauksista ja se vietiin takaisin Hietaniemen rannalle auringonottajien iloksi. Laskeskelin, että koko tilaisuuden hiilidioksidipäästöt (hiekan kuljetukset, tapahtuman screenin sähkönkulutus, ym. aktiviteetit) olivat noin 50 kiloa. Vertailun vuoksi yhden suomalaisen keskimääräiset päästöt henkeä kohden vuodessa ovat noin 13 tonnia eli 13 000 kiloa. Päivää kohden siis noin 35,5 kiloa.

Jätä kommentti