Sunnuntai 14.9.2008 – Vaatimattomia tuulivoimatavoitteita

Aamupäivällä valmistelin esitystä kulttuuriradikalismista. Olen menossa tulevalla viikolla puhumaan HUMAK Kauniaisten yksikköön. Lisäksi kirjoittelin Maan ystävien jäsenlehteen pikku-uutisia kansainvälisestä toiminnasta ja valmistelin esitystä Maan ystävien ilmastokampanjan tulevan viikonlopun tapaamiseen.

Illalla kävin juoksemassa 10 km omasta mielestäni suhteellisen hyvään aikaan (45:13). Vielä on kuitenkin paljon kirittävää jos aikoo olla edes yhtä hyvässä kunnossa kuin ulkoministeri Alex Stubb: http://www.alexstubb.com/fi/index.php?trg=diary&id=1194

Perjantaina antamani haastattelu arjen ekovalinnoista YLE Uutisille kutistui yhdeksi kommentiksi lauantain lähetyksessä. Pätkä löytyy YLE areenalta noin 5 min 30 sek kohdalta:
http://areena.yle.fi/toista?id=1490096. Sen sijaan polkupyöräri sai sitäkin enemmän huomiota.

Sunnuntaina kommentoin myös YLE Uutisten tietoja hallituksen vaatimattomista tuulivoimatavoitteista: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id101495.html.

Hallituksen 2000 MW tuulivoimatavoite vuoteen 2020 on riittämätön. Tuulivoiman sitovaksi tavoitteeksi kansallisessa ilmasto- ja energiastrategiassa pitäisi asettaa 3 000 – 4 000 megawattia. Aiemmin julkisuudessa ollut tieto hallituksen sähkönkulutuksennusteesta (103 TWh vuoteen 2020 mennessä) ja nyt näin vaatimaton tuulivoiman tavoite näyttävät viittaavan vain siihen, että hallitus pyrkii kaikin keinoin sulkemaan parempia vaihtoehtoja pois ydinvoiman lisärakentamisen tieltä.

Jätä kommentti