Lihankulutusta vähentämällä ilmastonmuutosta vastaan

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) puheenjohtajaksi uudelleen valittu Rajendra Pachauri sanoi The Observerin haastattelussa (7.9.) sen minkä kaikki jo tiesivät. Lihankulutuksen vähentäminen on yksi tärkeimmistä keinoista hillitä ilmaston lämpenemistä.

Kasvisyöjä Pachauri ehdottaa jokaiselle yhtä kasvispäivää viikossa. Itse suosittelisin veganismia. Kouluissa ja julkisissa ruokaloissa tulisi olla lähtökohtaisesti tarjolla vain kauden vegaaniruokaa. Tarvittaessa voisi olla saatavilla sekaruokavaliotakin niille, jotka sitä välttämättä haluavat.

The Observerin koko juttu on luettavissa osoitteessa: http://www.guardian.co.uk/environment/2008/sep/07/food.foodanddrink

Olen menossa tulevalla viikolla Poliisin toimintaympäristön arviointiseminaariin puhumaan yhteiskunnallisista liikkeistä ja talonvaltauksista. Perjantaina ja lauantaina valmistelin puheenvuoroani sinne.

Lauantaina matkasin Turkuun. Osallistuimme Annukan kanssa Jasminin 30-vuotisjuhliin. Ja ihanat juhlat olivatkin! Oli kiva tavata uusia, mielenkiintoisia ihmisiä. Monovision keikka oli super. Unohtumaton kokemus oli myös pyöräily Itä-Saksalaisella vaihdepyörällä Turusta Littoisten työväentalolle ja takaisin.

Sunnuntaina ajettiin Tour de Helsinki (http://www.tourdehelsinki.fi/). Olisi tehnyt melkein mieli osallistua, mutta tajusin tapahtuman vasta siinä vaiheessa kun törmäsimme lähtöön Pasilasta tullessamme. Sen sijaan kävin illalla juoksemassa 10 km aikaan 46:13. Lisäksi kirjoittelin budjettia koskevan mielipidekirjoituksen sekä valmistauduin muutenkin tulevan viikon kiinnostaviin kuvioihin.

PS. Käykää katsomassa uusi Euroopan laajuinen ilmastokampanja TimeToLead osoitteesta: http://www.timetolead.eu/ Sekä kampanjaan liittyvä mainio videoklippi: http://www.youtube.com/timetolead. Hankkeen takana ovat CAN-E, FoEE, GP ja WWF.

Jätä kommentti