Sepelkyyhkyn metsästys on sairasta

Sunnuntaina alkoi sepelkyyhkyn metsästyskausi. Kauden aikana murhataan väkivaltaisesti noin 200 000 lintua ihmisen huvittelun seurauksena. Metsästyskausi alkaa kaiken lisäksi aivan liian aikaisin. Monilla kyyhkyillä on edelleen poikasia pesissä, jotka kuolevat emojen tullessa ammutuksi.

Lauantaina siivosimme kotona, laitoimme parvekkeen kuntoon julkisivumaalauksen jälkeen sekä pesimme ikkunan. Iltapäivällä piipahdimme Jounin ja Ainon luona Makriinan 2-vuotis synttäreillä. Sieltä jatkoimme matkaa vielä illaksi Miran ja Elinan 60-vuotisjuhliin keskustaan. Lönnrotin puistikossa muiden pelaillessa petankia keskustelimme fengshuista ja kiinalaisista horoskoopeista.

Sunnuntaina kävin juoksemassa puolimaratonin. Luin läpi ja kommentoin yhteiskunnallisten liikkeiden organistoitumista käsittelevään julkaisuun tulevaa johdanto-tekstiä sekä viimeistelin samaan julkaisuun tulevaa omaa artikkeliani. Lisäksi luonnostelin Alue ja ympäristölehden utopianumeroon tulevaa puheenvuorokirjoitusta talonvaltauksista. Illalla lueskelin Risto Isomäen kirjaa 34 tapaa estää maapallon ylikuumeneminen.

Jätä kommentti