Lauantai 19.7.2008 – Jumissa Moskovassa

Saavuttuamme Moskovaan 50 tunnin junamatkailun jälkeen majoitumme hauskaan pieneen kotimajoitukseen.aivan vanhan keskustan tuntumaan. Lonely Planetista poimimamme Galinan majoitus oli hintansa väärti vaikka Galina hiukan vastentahtoisesti lainasikin pyyhettä ihmetellen, että miksi sitä nyt suihkussa pitää käydä.

Seuraavana aamuna kävelimme juna-asemalle. Pettymys tunnin jonotusten jälkeen oli suuri, sillä illan juna Helsinkiin oli täynnä. Hetken harkitsimme hyppäämistä Pietariin menevään bussiin, mutta lopulta päätimme jäädä Moskovaan ylimääräiseksi päiväksi ja otimme liput seuraavan päivän illalla lähtevään junaan.

Galinalla ei ollut tilaa majoittaa enää toiseksi yöksi, joten jouduimme siirtymään toiseen paikkaan. Luotimme jälleen Lonely Planetin suositukseen ja suuntasimme Sverchkov –hotelliin. Tällä kertaa teimme virheen. Paikassa ei puhuttu sanaakaan englantia, mutta lopulta saimme neuvoteltua itsellemme huoneen 4400 ruplan hintaan. Ei olisi kannattanut maksaa. Huoneessa ei ollut ilmastointia ja lämmintä vettä tuli vain satunnaisesti. Ikkunaa ei voinut pitää auki, koska huone sijaitsi aivan katutasossa. Sänky oli täynnä punkkeja tai jotain muita purevia pikkuötököitä, joista sain suuria paiseita. Jatkuvien puremien ja kuumuuden takia yöunet jäivät väliin.

Moskovassa kävimme ihastelemassa Tretyakovin uutta Galleriaa lähellä Gorkyn puistoa. Suosittelen todella lämpimästi! Näyttelyssä oli paikoitellen aivan loistavia modernin taiteen teoksia. Kävimme katsastamassa tietysti myös Lenin mauseleumin ja ihmettelimme punaisela torilla naisten järkyttäviä korkokenkiä. Lisäksi vierailimme Pushkinin taidemuseossa sekä herkuttelimme kasvisravintola Jagannathin maukkailla annoksilla.

Jätä kommentti