Tiistai 24.6.2008 – Bensiinin hinta ylös!

Aamulla osallistuin YLE Radio 1:n Markku Heikkisen ohjelmaan ”kenellä on viimeinen sana ympäristö-asioissa”. Ohjelma löytyy osoitteesta: http://blogit.yleradio1.yle.fi/markkuheikkinen

Päivällä kirjoittelin kolme mielipidekirjoitusta eri lehtiin turpeen energiakäytöstä ja ruuan ympäristövaikutuksista. Iltapäivällä pohdimme ruoka-annosten MIPS-laskentaa.

Bensiinin hinta nousi kesäkuussa uuten ennätykseen. Litra bensiiniä maksoi Öljy- ja kaasualan keskusliiton tiistaina julkistamien tietojen mukaan kesäkuun puolivälissä 1,57 euroa. Uusi ennätys johtui raakaöljyn hinnan noususta. Öljyn hinta lähenteli kesäkuussa jo lähes 140 dollaria tynnyriltä. Hyvä juttu.

Bensiinin hinnan pitäisi kuitenkin kallistua vielä paljon enemmän sillä ihmisten ajotottumukset eivät ole selvästikään muuttuneet. Tiehallinnon (http://www.tiehallinto.fi/) mukaan raskas liikenne lisääntyi alkuvuonna pääteillä lähes neljä prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myös henkilö- ja pakettiautojen liikenne jatkoi nousuaan vajaalla kahdella prosentilla.

Jätä kommentti