Maanantai 23.6.2008 – Korholan ilmastopolitiikka: turve uusiutuvaksi

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnassa (ENVI) käsiteltiin komission ilmasto- ja energiapaketin uusiutuvien energialähteiden lisäystä koskevaa RES-direktiiviä ja siihen tehtyjä muutosehdotuksia. Oli surullisen huvittavaa lukea suomalaisten europarlamentaarikkojen Eija Riitta Korholan sekä Henrik Laxin ja Kyösti Virrankosken esityksistä turpeen sisällyttämiseksi uusiutuviin energialähteisiin.

Varmuuden vuoksi lähetin kaikille ympäristövaliokunnan jäsenille ja varajäsenille SLL:n ja WWF:n tekemän turve-infon. Materiaali löytyy täältä: http://www.sll.fi/tiedostot/leo/Turve/The%20truth%20about%20peat%20diesel.pdf

Ympäristövaliokunnan kokousaikataulu ja aineisto taas löytyy täältä:
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/organes/envi/envi_meetinglist.htm

Ympäristövaliokunta äänestää lopullisesti lisäyksistä RES-direktiiviin osalta ma 7.7. Vastaavasti teollisuusvaliokunnan (ITRE) äänestys on ke 16.7. ja EP:n plenary-käsittely näillä näkymin syyskuun lopussa. Lienee päivän selvää, että suomalaisten turveintoilut saavat tylyn vastaanoton.

Juhannus on onnellisesti takana. Vietimme viikonlopun ihanien ystävien kanssa Houtskarissa. Samalla tuli hiukan pyöräiltyäkin. Paljon relailua, keskusteluja, saunomista, nukkumista ja lukemista. Nyt on rentoutunut ja rauhallinen olo.

Jätä kommentti