Perjantai 27.6.2008 – Tikkakisa ja mielipidekirjoittelua

Jatkoin edelleen mielipidekirjoittelua. Tällä kertaa aiheena oli ihmisten ympäristö- ja ilmastomyönteiyys sekä ydinvoima. Viikon saldo on tähän mennessä kahdeksan mielipidekirjoitusta eri lehtiin.

Aamupäivällä osallistuin Iltasanomien juttusarjaan, jossa heitin tikkaa Eija-Riitta Korholan kanssa sekä debatoin ympäristöjärjestöjen roolista ilmasto- ja energiapolitiikassa. Voitin kisan. Palkinnoksi saimme molemmat tikkataulun.

Helsingin Sanomissa on menossa kohti kestävää kulutusta vieraskynä -sarja. Kyseessä on taannoisen vetämäni kestävän kehityksen aikalaisvisiohankkeen tuotokset. Tähän mennessä on julkaistu jo Sauli Rouhisen, Tuuli Hirvilammen ja Elina Turusen sekä Päivi Mattilan loistavat kirjoitukset. Seuratkaa tilannetta. Lisää hyviä kirjoituksia on tulossa.

Keskustan verkkoapilan mukaan pääministeri Vanhasen mielestä tuulienergian määrä voidaan nostaa Suomessa 10-15 vuodessa jopa 2 000 megawattiin, mikä vastaisi neljän nykyisen ydinvoimalan yhteistä tuotantokapasiteettia.

Lisäksi putsasin työpöydän ja sähköpostin sekä kirjoittelin yhden jutun opiskelija-aktivismista Etsijä-lehteen. Nyt alkoi loma. Viikonloppuna siivotaan.

Jätä kommentti