Tiistai 20.5.2008 – Ilmastoystävällinen ruokavalio ja liikkuminen edistävät myös terveyttä

Tiistaina osallistuin Greenpeacen Gaia Consultingilla teettämään energiasäästöpotentiaaleja kartoittavan selvitystyön julkaisutilaisuuteen. Tästä voi lukea tiivistetysti SLL:n ilmastoblogista: http://ilmastoblogi.wordpress.com/. Iltapäivällä olin mukana STKL:n paneelikeskustelussa liittyen ilmastopoliittiseen tulevaisuusselontekoon. Tarkoituksena oli pohtia ilmastonmuutoksen vaikutuksia käyhyyteen ja huono-osaisuuteen.

Vaikka paneelikeskustelu olikin kovin hajanaista, näyttää selvältä, että myös sosiaalialan järjestöt ovat heränneet ilmastokriisin todellisuuteen. Yhteistyön mahdollisuuksiakin löytyy. Onhan ilmastoystävällinen ruoka tai liikkuminen useimmiten myös terveellistä ja sosiaalisesti kestävää.

Jätä kommentti